Laten We De Kraan Van Liefde Voor Elkaar Openzetten

contact1

Een vraag die ik gekregen heb: U zegt dat als een persoon een natuurlijke neiging heeft, om de behoeftigen te helpen, dit niet hetzelfde is als anderen liefhebben. Kunt u alstublieft uitleggen wat “anderen liefhebben” dan betekent?

Mijn Antwoord: “Liefde voor anderen” is een bijzondere eigenschap die naar de persoon komt tijdens de juiste studie van Kabbalah. Deze eigenschap stelt een persoon in staat om de onderlinge afhankelijkheid tussen iedereen te voelen en geeft hem de behoefte om anderen door zichzelf te vervullen. Het is gelijk aan een geliefde die het object van zijn verlangen wenst te vervullen.

“Liefde voor anderen” begint van zijn tegenpool – de openbaring van haat, afwijzing en afgescheidenheid van anderen. Dit is hoe men zich eerst voelt als hij zijn complete afhankelijkheid van anderen voelt. Het is alsof er een kraan die de lucht die je inademt aanvoert, bestuurd wordt door iemand anders. Men onthult dat hij compleet en volledig afhankelijk is van de hele wereld, en iedereen is afhankelijk van zijn vriendelijke gedrag ten aanzien van ze. Hij onthult dat hij de enige is die zijn staat bepaalt, door goede of slechte relaties met de wereld te hebben.

Iedere dag groeit dit gevoel van afhankelijkheid, en men wordt meer afhankelijk van anderen voor basis behoeftes zoals water, brood, werk en veiligheid. Dit is hoe het globale, integrale systeem onthuld wordt aan ons. We beginnen het Vlinder Effect in praktijk te zien. Tegelijkertijd, onthullen we ook onze haat ten opzichte van elkaar, en dat ons egoïsme deze haat in alle mensen in deze wereld produceert!

Het beeld van volledige onderlinge afhankelijkheid tussen alle mensen in de wereld, dat onthuld wordt aan een persoon, doet hem wensen om de “kraan te openen” voor iedereen. En dit is wat “liefde voor anderen” is.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Eenheid Tussen Mensen Is Uniek In De Natuur
Laitman.nl Artikel: Eenheid – De Kracht Van Verlossing
Laitman.nl Artikel: Hoe Verbinden We De Punten In Onze Harten?
Laitman.nl Artikel: He Hele Mensheid Is Het Lichaam Van Jouw Ziel

Engelstalig:
Rabash Article: “The Need for Love of Friends”
Article: “Attaining the Unity of the Universe” – Lesson of July 13, 2004

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed