Is De Benadering Van Kabbalah Echt Wetenschappelijk?

First Become a Scientist, and Then You Can Speak Against ScienceEen vraag die ik heb gekregen: In uw artikel: “Geloof En Wetenschap Zijn Onverenigbaar” heeft u het volgende geschreven: “Kabbalah is wetenschap: een persoon openbaart een nieuwe realiteit en onderzoekt het daarna wetenschappelijk (experimenteel)”.

Als een wetenschapper (een arts die onderzoek doet op het gebied van het functioneren van de hersenen) ben ik het er niet mee eens dat de benadering van Kabbalah wetenschappelijk is. In conventionele, aardse wetenschap, openbaart en onderzoek men de werkelijkheid tegelijkertijd. De ontdekking of de openbaring volgt het onderzoek eerder op, dan dat het er voor gaat. Waar kan anders de ontdekking van de nieuwe werkelijkheid op gebaseerd zijn als niet op wetenschappelijk onderzoek?

In Kabbalah is het echter onmogelijk om religieuze verklaringen te vermijden. Alles dat geschreven wordt in de heilige boeken vergt een of ander soort geloof, waar er op mijn werkgebied niets aan het geloof overgelaten wordt.

Mijn Antwoord: In Kabbalah, ontdekt men een nieuwe realiteit in de mate waarin men er aan gelijk wordt. Dit gebeurt door middel van het ontwikkelen van nieuwe eigenschappen – die van schenking en liefde – in iemands hart.

Men activeert daarna de hersens (iemands gedachten en intellect) om te interpreteren wat de zintuigen verworven hebben. Dus in Kabbalah is er geen plek voor geloof, laat staan voor religie.

De wetenschap van Kabbalah is gebaseerd op het volgende:

  1. De geleidelijke transformatie van iemands eigenschappen naar mate men beïnvloed wordt door de studiematerialen (het Hoogste Licht, Ohr Makif);
  2. Het gevoel van de nieuwe werkelijkheid in de nieuw verkregen attributen;
  3. Onderzoek en verworvenheid van de nieuwe realiteit;
  4. In de mate waarin men iets verworven heeft, gaan iemands hart en verstand door naar nog diepere hechting, een diepere doordringing van de nieuwe toestand.

De bovengenoemde serie staten herhaalt zich op alle 125 gradaties van de spirituele wereld, wat de gradaties van verandering zijn in de persoons eigenschappen, verlangen en intenties. Ze veranderen van vorm. Vanuit “omwille van mezelf” naar “omwille van anderen, van de Schepper”. Dit gaat door totdat de ziel volledig gecorrigeerd is, waarbij de ziel het doel verwerft waarvoor ze geschapen werd.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Wijst Het Vlinder Effect Op Chaos Of Harmonie?
Laitman.nl Artikel: De Mysterie Van Liefde Kan Niet Ontrafeld Worden Door Chemie

Engelstalig:
Laitman.com Post: Scientists Have Turned Everything Upside Down (Again)
Article: “The Science of Kabbalah and Modern Sciences”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed