Irrationaliteit Is Een Stap Vooruit

there2520are2520no2520family2520dynasties2520in2520kabEen vraag die ik heb ontvangen: Wat is het idee achter correctie? Waardoor word ik gecorrigeerd?

Mijn Antwoord: Correctie is als je de eigenschap van “geloof boven rede” verwerft, daar waar geloof de kracht van schenking is, dat boven onze egoïstische aard zit, en “geloof boven rede” is als je deze kracht wenst te gebruiken om je met anderen te verbinden. Je vergeet jezelf dan en stijgt boven deze wereld uit.

Mensen kunnen en zullen deze voorwaarde moeten accepteren om boven hun natuur uit te stijgen, omdat dit de wet van het bestaan in een integraal, onderling verbonden systeem is. Dit systeem is vergelijkbaar met het menselijke lichaam, of het hele universum, waar alles met elkaar verbonden is en van alles afhankelijk is.

In een gesloten systeem, is iedereen van iedereen anders afhankelijk. Als iemand iets slechts doet, betekent het dat anderen hem dit hebben laten doen. De overtreder heeft geen wilsvrijheid, omdat hij het voorbeeld volgt dat door anderen gesteld is. Daarom is het mijn fout als iemand zich slecht gedraagt en niet zijn fout.

Door dit te weten kan een persoon uit zijn egoïstische rationaliteit stappen en irrationaliteit binnengaan. Waarom? Omdat het menselijke niveau hoger is dan het dierlijke niveau, en daarom is de enige manier om te stijgen naar het menselijke niveau, door je huidige ratio af te wijzen en een hogere irrationaliteit te accepteren. Men moet schenking boven rede aanvaarden (dit betekent boven zijn egoïsme) en zich met de anderen verbinden volgens de regel “hebt uw naaste lief als uzelf”.

Dit is de rationele vorm van leven voor een mens, omdat een mens iemand is die met iedereen in de maatschappij verbonden is. Tegenwoordig, hebben we echter geen samenleving, omdat de mensheid geen samenleving is. We noemen het een “beschaving”, wat wil zeggen dat iedereen met elkaar leeft, maar iedereen probeert de anderen aan zich te onderwerpen. Menselijke samenleving aan de andere kant, is als alle mensen met elkaar verbonden zijn.

Dit is een struikelblok voor zowel de politici als financiers vandaag de dag. Ze zoeken een toezichthouder op het dierlijke niveau, en deze benadering zal ze naar grotere mislukkingen leiden totdat mensen volkomen van elkaar afgescheiden zullen worden.

Vandaag beginnen de mensen te beseffen, dat het gebrek aan verbinding tussen ze slecht is. Maar ze begrijpen nog steeds niet dat de enige manier om een verbinding tussen ze te creëren is, door een ieder boven zijn egoïsme uit te stijgen. We zullen alleen eten als iedereen de ander met zijn lepel wenst te voeden.

Dus de enige oplossing is door onze omgeving beter in te richten. De massa media en de opvoeding moeten het Licht doorgeven, dat geleidelijk iedereen zal veranderen. De maatschappij zijn dan een pragmatisch begrip verkrijgen dat we allen het spel van liefde en schenking moeten spelen, waardoor we deze eigenschappen aan elk ander laten zien. Dit is de enige manier om onszelf te veranderen, en zonder dit te doen, zullen we het niet overleven. Onze redding ligt in het vermogen van de maatschappij om elk van ons te beïnvloeden.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Je Bent Verantwoordelijk Voor Alle Misdaden In De Wereld
Laitman.nl Artikel: Waarom Het Nu Tijd Is Om “Bemin Uw Naaste” In Praktijk Te Brengen
Laitman.nl Artikel: De Crisis In Wetenschap Wijst Op De Behoefte Om Ons Bewustzijn Te Veranderen

Engelstalig:
Baal HaSulam Article: “The Arvut”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed