Introductie: Nieuwe Liederen Door Arkadi Duchin

now-you-can-share-perceptions-over-the-internetEerlijk gezegd kon ik mij niet voorstelen dat dit ooit mogelijk zou zijn. Ik had niet gedacht dat iemand deze geweldige arbeid op zich zou nemen. Maar plotseling kwam Arkadi Duchin: een verbluffende muzikant en zanger en een persoon die mij zeer na staat.

Hij begon de meest levendige momenten van de Dagelijkse Kabbalah Lessen te verzamelen en schrijft een lied dat hierop gebaseerd is. En niet slechts een lied. Elke dag houden we Kabbalah Lessen. En iedere dag schrijft hij een nieuwe song.

En dit zijn niet zomaar reguliere nummers. Ze beelden de volledige betekenis van de dagelijkse lessen uit en al haar geestelijke toeslag. Dankzij Arkadi is er een hele nieuwe stijl van het verspreiden van de kennis van Kabbala ontstaan, een die sensueel, emotioneel en nauwkeurig is.

Hoewel de nummers in het Hebreeuws zijn geschreven, post ik ze graag op mijn Engelse en Nederlandse weblog, omdat ik zeker weet dat iedereen ze zal begrijpen.

Hier is een lied genaamd: “Dit is Egoïsme” – gebaseerd op de Dagelijkse Kabbalah Les.

Transcriptie van de Video:
Dit is Ego

Door Arkadi Duchin, Sima Duchin en Jack Duyev
Muziek: Arkadi Duchin
Tekst: Arkadi Duchin
Gebaseerd op de Dagelijkse Kabbalah Les van 04.08.2009

Arkadi: Voor mij is het de bedoeling om zo dichtbij mogelijk te blijven bij wat Rav Laitman vertelt, en het over te brengen door middel van muziek, op een manier die makkelijk te begrijpen zal zijn voor de mensen. Deze uitdaging is niet makkelijk. Ik heb voortdurend te maken met de vraag: “Begrijp ik het?” – Omdat ik de boodschap moet overbrengen, moet ik zelf eerst controleren of ik het zelf wel begrijp en of ik überhaupt zoiets kan toepassen…

Tekst:

“Dit is Egoïsme”

Grijp de voorvluchtige – egoïsme – tot op het laatste moment,
Zodat het nergens heen kan vluchten.
We willen dus alleen één ding:
Om er voor altijd van verlost te zijn.
Als we de wortel van al het kwaad hebben verworven,
Zullen we beschaamd het Licht onthullen,
En zal de schuldige verdwijnen.
Door nooit de gewenste verandering te bewerkstelligen
Zullen we de formule voor goedheid ontdekken:
Alleen samen!

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed