In Kabbalah Is Zien Geloven

seeingEen vraag die ik heb gekregen: Hoe kunt u bewijzen dat uw methode de enige is, waardoor het doel van de schepping verwezenlijkt kan worden?

Mijn Antwoord:

1. Ik wil niets aan niemand bewijzen. Kabbalah verbergt zichzelf in plaats van mensen aan te trekken om er aan deel te nemen. Alleen de persoon die er echt naar verlangt zal deze wijsheid openbaren en bestuderen. We is geen dwang voor wie dan ook om te komen of te gaan, net zoals er geen beperkingen of voorkennis nodig is om Kabbalah te bestuderen.

2. Je vraagt van de toekomst om onthuld te worden, om dus duidelijk bewijst te hebben dat de studie van Kabbalah authentiek is. Toch zou dit alleen mogelijk zijn als de studie plaats zou vinden op het niveau van deze wereld, en niet de persoon hoger zou optillen. In Kabbalah betekent iets “zien” om het eigenlijk met je zintuigen te voelen. Als je in staat bent om het eindresultaat, jouw toekomst te voelen en zien, zonder je waarneming te veranderen, dan heeft de methode je niet veranderd. Daarom maakt deze methode de persoon niet gelijkwaardig aan de Schepper maakt.

3. “Een persoon moet altijd studeren waar zijn hart naar verlangt”. “Er is geen dwang in spiritualiteit”, “Onderwijs een student op zijn eigen manier”, en andere vergelijkbare uitdrukkingen van de Kabbalistische wijzen vertellen ons dat het verboden is om wie dan ook te overtuigen, over te halen en iets aan hem te bewijzen. Je kunt alleen de persoon laten zien hoe hij zich kan ontwikkelen, zodat hij de spirituele wereld zelf zal beginnen te zien, volgens het niveau van zijn ontwikkeling.
Dit is de benadering van Kabbalah wat betreft de ontwikkeling van de persoon: er is geen dwang, alleen voorbeeld. Elke andere methode wordt beschouwd als dwang en schaadt de persoon en de wereld alleen.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: We Kunnen Alles Elk Moment Verbeteren

Engelstalig:
Interview with the Future: “What Should One Go Through in order to Obtain Spirituality?”
Baal HaSulam Article: “Disclosing a Portion, Covering Two”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: