Hoe Kan De Hele Wereld Als Eén Familie Worden?

world1Een vraag die ik heb ontvangen: Onlangs heeft u gezegd dat een gecorrigeerde samenleving net als een familie is, waar de winst gemaakt door verschillende coöperaties en bedrijven gebruikt zal worden om het hele land en de hele wereld te baten. Hoe zal dit ons leven beïnvloeden? Zal het hele land voor de hele wereld werken?

Mijn Antwoord: We spreken nog steeds niet over een dergelijke verbinding tussen de landen. Echter Baal HaSulam zegt dat dit model in één land gebouwd kan worden. Alle ondernemingen die in dat land bestaan, en alle mensen die er in wonen, zouden werken volgens het systeem van broederschap, zonder winstoogmerk. Met andere woorden, mensen zouden werken en daarna hun winst bijdragen, aan de schatkist van het land, en de wijzen die het land besturen, zullen bepalen hoe het overschot op de beste manier te distribueren.

De wet is heel erg eenvoudig: elke persoon ontvangt precies zoveel als hij voor een normaal leven nodig heeft. En het maakt niet uit of we het over een persoon hebben of een groot bedrijf.

In het artikel “De Toekomstige Generatie” schrijft Baal HaSulam dat we eerst een kleine organisatie moeten creëren, wiens meerderheid altruïst is. Deze organisatie zou alle vormen van overheid omvatten, en geleidelijk zou de hele wereld er aan deelnemen. Deze organisatie zou net als een centraal punt in de wereld zijn, omringd door naties en overheden., en iedereen zou één programma en één leiderschap hebben.

Als je je dit niet kunt voorstellen, denk dan aan de hele mensheid als één familie. Dit is wat de Natuur van ons eist. Onze taak is om onszelf zo snel mogelijk op deze manier te organiseren en om aan iedereen uit te leggen dat dit voor hun goed is. Dit is het doel van verspreiding van Kabbalah in de wereld.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Wat Is Balans In De Natuur?
Laitman.nl Artikel: Eenheid Tussen Mensen Is Uniek In De Natuur
Laitman.nl Artikel: Kabbalah Is Hier Om Ons Te Helpen Om Het Pad Van Het Licht Te Kiezen

Engelstalig:
Kabbalah Today Article: “The Financial Crisis: Diagnosis and Cure”
Baal HaSulam Article: “Building the Future Society”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed