Hoe Het Gevoel Van Uniek Zijn Te Gebruiken Om De Hele Wereld Te Baten

a2520little2520secret2520to2520financial2520success252Om het doel van de schepping te bereiken, hebben we een bijzondere kracht nodig – een externe kracht, die buiten ons om bestaat. Zonder hulp van deze kracht, zullen al onze pogingen om de Hoogste Wereld te bereiken, ofwel uit liefde en schenking te handelen, vruchteloos zijn. Dit komt doordat onze hele aard, de wens om te ontvangen is. Daarom, is iedere handeling die we uitvoeren erop gericht om onszelf te vervullen. Zelfs als we de belangen van anderen afwegen, doen we het uit angst of omdat de persoon aan wie we geven zo dichtbij ons staat dat we voelen alsof hij of zij een onderdeel is van onszelf.

De motor voor al onze handelingen is zelfliefde. Daarom kunnen we nooit echt van anderen houden of aan hen schenken. Wij hebben een verlangen om onszelf te vervullen ten koste van anderen, wat het “egoïsme” genoemd wordt. Dit verlangen is wat het menselijke niveau differentieert van het dierlijke niveau.

Als de mens niet gecorrigeerd is, is hij erger dan een dier. Maar als hij correctie verwerft, wordt hij gelijkwaardig aan de Schepper. Iedere persoon in de wereld voelt zich uniek en uitzonderlijk, maar als dit gevoel gepaard gaat met het egoïsme, wordt het de ergste, meest verwoestende kracht in de Natuur.

Echter heeft dit ook een reden: we moeten de uiterste laagheid van deze toestand ontdekken, om de verdorven vorm van het gevoel van uniekheid, exclusiviteit en uitzonderlijkheid te kunnen onderscheiden.

We zullen dan echt in staat te zijn om aan de Schepper te pleiten, aan Hem te vragen om de manier waarop we dit gevoel gebruiken te veranderen. Het zal dan transformeren in goedheid en liefde voor iedereen, waar de liefde voor iedereen van elke persoon uniek en speciaal zal zijn.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Als Het Egoïsme Geen Grenzen Kent
Laitman.nl Artikel: Hoe je het Licht Binnenlaat

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed