Het Verwezenlijken Van De Liefde Voor Je Naaste Zal Ons Voor Verwoesting Behouden

specialTwee vragen die ik ontvangen heb over het doel van de tegenslagen die we van de Schepper krijgen:

Vraag: Waarom hebben we al deze tegenslagen nodig, als het helemaal niet duidelijk is dat ze te maken hebben met de verbinding tussen de mensen en liefde voor je naaste?

Mijn Antwoord: Dit is niet duidelijk aan hen die de verbinding tussen iedereen nog niet ontdekt hebben, en de verbinding tussen alle onderdelen van de wereld in het algemeen. Alleen 0,1% van de mensen op de wereld zegt dat de huidige economische crisis de verbinding tussen de mensen meent te onthullen. Iedereen anders is nog steeds onbewust van het feit dat de menselijke relaties in het bijzonder, de economie, de uitbraak van epidemieën, tsunami’s, aardbevingen en andere calamiteiten in de Natuur beïnvloeden.

Als de verbinding tussen onze relaties en ons lijden echter duidelijk wordt, zullen mensen geen andere keus hebben dan hun egoïstische relaties te verwerpen.

Vraag: Waarom deelt de Schepper dan niet de finale slag van het lijden uit, zodat we Zijn plan zouden kunnen volbrengen?

Mijn Antwoord: Er bestaat geen twijfel over dat als de oorzaak van alle tsunami’s, aardbevingen, orkanen en het instorten van onze financiële instellingen aan ons onthuld zou zijn, als overduidelijk afhankelijk van ons gedrag, zouden we uit noodzaak veranderen. En ook al was dit zo, zou deze verandering niet vrijwillig komen, maar eerder onder druk. We zouden alleen veranderen om onszelf te redden voor verwoesting en niet omwille tot het besef te komen van de grootsheid van schenking en liefde voor de naaste.

Het zou een dierlijke ontsnapping van dood zijn, in plaats van een vrije keuze dat gedaan wordt om boven ie iemands aard om gelijkwaardig te worden aan de Schepper, ook al had de Schepper ons vanaf het begin af aan zo kunnen scheppen.

Om het plan van de Schepper ten aanzien van ons te vervullen, moeten we geleidelijke ontwikkeling ondergaan dat ons tot de verwezenlijking van de grootsheid van schenking en liefde voor je naaste zal brengen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Financial Crisis Sets Back Competitiveness Of The US And Other Nations Worldwide
Laitman.com Post: The Crisis Is A Step Toward Eternal Harmony
Baal Hasulam Article: “The Freedom”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed