Het Doel Van De Schepping Is Samensmelting Met De Schepper

All the Prophets Wrote About UsBaal HaSulam schrijft in de artikelen: “De Onthulling van de Goddelijkheid (Matan Torah)” en “De Arvut” dat het overkoepelende doel van de schepping is voor de hele mensheid om haar correctie te bereiken, die beter bekend is als gelijkheid van vorm met de Schepper. Alle zielen hebben hun aandeel bij het bereiken van dit doel, omdat er alleen maar één schepping is, maar het in veel delen verdeeld is met het doel om de gemeenschappelijke correctie gemakkelijker te laten geschieden.

Maar naast het verdelen van de schepping in veel onderdelen of zielen, was de hele schepping ook onderverdeeld in de volgende twee delen:

  • Het deel dat de methode voor correctie ontvangen heeft en het geïmplementeerd heeft, maar later terug vervallen is in het egoïsme. Dit deel van de schepping wordt genoemd ‘het volk van Israël’.
  • Het deel van de schepping dat niet de methode voor correctie heeft ontvangen. Echter, toen het eerste deel viel, kwam het dichterbij het tweede deel van de schepping, en nu kunnen ze allebei de algemene, complete correctie van het egoïsme in de hele schepping bereiken.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Waarom Is Het Makkelijker Om Van Sushi Te Houden Dan Van Je Naaste?

Engelstalig:
Laitman.com Post: Preface To The Science Of Kabbalah. Items 3-5
Laitman.com Post: In The Beginning G-d Created The Heavens And The Earth
From Chaos to Harmony: Part II. Israel’s Role.”The Birth Of The People Of Israel”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed