Gaat De Wereld In De Richting Van Het Nazisme Of Spirituele Ontwikkeling

when2520it2520comes2520to2520the2520global2520crisis2De egoïstische ontwikkeling van onze maatschappij is aan zijn natuurlijke einde gekomen. Het egoïsme is het gebruiken van iemands verlangens om genot te ontvangen met de intentie “omwille van mezelf” en we onthullen momenteel het feit dat het onmogelijk vervuld kan worden. Daarom is het egoïsme, een “hulp tegen zichzelf” (Ezer KeNegdo) en het leidt naar zijn eigen ondergang.

De volgende vorm die de maatschappij zal aannemen is een vorm van complete onderlinge verbondenheid tussen de hele mensheid, waar alle mensen als één geheel zullen zijn. Natuur geeft ons een overvloed aan voorbeelden van deze verbinding, en wij ook moeten daar aan voldoen.

Echter waarschuwt Kabbalah dat ons het besef dat ons egoïsme slecht is, onvoldoende kan zijn voor ons om tot de conclusie te komen, dat de enige type samenleving die gunstig en nodig is, eentje is die gebaseerd is op wederzijdse garantie. Als we niet tot deze conclusie komen, zullen we door extra stadia heen moeten gaan, waar onder fanatieke nationalisten en religieuze regimes, en de derde en vierde wereld oorlog. Aan het einde van deze oorlogen, zullen we uiteindelijk beseffen dat het egoïsme slecht is en slechts één ding willen: om er niets meer mee te maken te hebben.

De huidige crisis laat ons zien dat het onmogelijk is om op een egoïstische manier vervuld te worden. Echter, om iedereen te laten beseffen dat het egoïsme slecht is en om het te verwerpen, moet de crisis vergezeld gaan van een uitleg over zijn ware oorzaak. Alle massamedia kanalen moeten gebruikt worden om deze uitleg aan de man te brengen. Anders zal de mensheid andere dingen willen, zoals het isolement, separatie, fanatisme en dictatuur.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: A Lesson For Everyone Who Has Bad Luck
Laitman.com Post: The New Generation – a Definition
Interview: “What Lies Ahead of Us”
From Chaos to Harmony: “The Boundaries of Joy. Fooling the Desire to Enjoy”
Baal HaSulam Article: “Building the Future Society”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed