Een Kabbalah Boek Is Een Afdruk Van De Ziel

patentEen vraag die ik ontvangen heb: Waarom is het zo belangrijk om Kabbalah boeken te lezen?

Mijn Antwoord: Informatie komt in veel vormen. In onze tijd, maken de mensen geleidelijk de overgang van het lezen van boeken, naar het beluisteren van audio bestanden, en van het luisteren naar het bekijken van videoclips. Maar dit is niet hetzelfde.

Iets bekijken of beluisteren gebeurt op het dierlijke niveau, maar het lezen vindt plaats op het menselijke niveau. Dit is volkomen anders. Door een boek te lezen, verbindt de persoon zich met het spirituele kanaal.

Het is geweldig als je de lessen bekijkt of beluistert, maar niets kan een boek vervangen, doordat het je toestaat om een intiemer contact te bewerkstelligen, ook als je dit niet duidelijk voelt. In onze tijd, zijn de mensen misschien niet meer zo gewend aan boeken lezen, maar dit doet niets af aan het feit dat het lezen op het menselijke niveau plaats vindt.

Als je bijvoorbeeld het Boek van Zohar leest, ontdek je het belang van de letters, hun vorm en hun volgorde. En het maakt niet uit in welke taal het boek geschreven is. Kabbalisten hebben ons een code gegeven in één taal – Hebreeuws (of Aramees) in plaats van in andere talen.

De vorm van de letters geeft het model van de ziel weer, net zoals zijn afdruk. De ziel heeft verschillende vormen, en dit is hoe het in een andere vorm “ingebed” is iedere keer.

Als we de tekst lezen, gaan we van een letter naar de ander, en in overeenstemming hiermee verandert onze ziel, waarbij het de ene vorm na de andere vorm aanneemt. Dit is waarom een boek verbonden is, met iemands ziel.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed