Degenen Die De Crisis Aan Het “Fixen” Zijn, Zijn Net Als Poker Spelers Die Niet Kunnen Stoppen

comfortDe mensen zijn momenteel de economische crisis aan het proberen te herstellen, en ze zullen doorgaan met dit spel totdat alles compleet naar beneden komt vallen. Zij zijn net als pokerspelers die alles verloren hebben, maar niet van de tafel kunnen wegkomen. Alles is een volstrekte bluf en een leugen, maar mensen kunnen er niet van wegkomen, omdat ze niet weten waar ze heen moeten, noch wat ze moeten doen.

Kabbalah wordt precies in deze toestand aan de mensheid onthuld, omdat ze het enige middel is, waarmee de oorzak van de crisis ontdekt kan worden. Het lijden zal ons niet in staat stellen om te zien wat de oorzaak is, omdat het lijden waargenomen wordt op het levenloze, vegetatieve en dierlijke niveau. In tussentijd vindt de crisis plaats op het menselijke niveau: het is de onthulling van het uiteenbreken van de gemeenschappelijke ziel. Het lijden zal de mensen bij de wetenschap van Kabbalah brengen, die aan ze de oorzaak van de breuk zal openbaren, en de mensen zullen dan beseffen dat ze hun houding tegenover anderen moeten corrigeren. Er is niets anders dat gecorrigeerd moet worden dan dit.

Alle oorzaken bevinden zich in de spirituele wereld, en onze wereld is slechts een gevolg. Omdat we de gevolgen willen corrigeren, zendt de Schepper ons alleen maar meer teleurstellingen. Iedereen weet dat al onze pogingen om ons te verenigen en vrede te bewerkstellingen, gevolgd worden door uitbarstingen van vreselijke haat.

Zelfs als de G20 nu zou samenkomen en een overeenkomst zou tekenen om één enkele wereld overheid in te stellen, een wereld bank, pensioenfonds voor iedereen, gelijke en eerlijke distributie, zal toch een of andere epidemie of calamiteit ons overkomen, omdat we niet het punt in het systeem dat beschadigd was, wensen te corrigeren: de connectie tussen ons.

De eenvoudige oplossing is om de toestand van “hebt uw naaste lief als uzelf” te bereiken en Kabbalah geeft ons advies over hoe we dit moeten bereiken: “Ik heb het egoïsme geschapen en de Thora (het Licht) dat het corrigeert”.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: The Game Of Life Has New Rules
Laitman.com Post: How To Move From Darkness Into Light
Laitman.com Post: The Revelation Of Godliness (Baal HaSulam)
Rabash Article: Shlavey HaSulam.”The Importance of the Association”
Attaining the Worlds Beyond: “Light That Brings Correction”

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Degenen Die De Crisis Aan Het “Fixen” Zijn, Zijn Net Als Poker Spelers Die N… Laitman.nl Artikel: In Plaats Van Te Proberen Onze Economische Systemen Te Veranderen, Moeten Wij […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: