De Wetenschap Van Kabbalah Wordt In Stadia Geopenbaard

matterDe diepte van spirituele verworvenheid wordt bepaald door de diepte van het gecorrigeerde verlangen. Met iedere nieuwe generatie, zijn de zielen die naar de wereld neerdalen “grover” – meer egoïstisch. Daarom, hadden de Kabbalisten die voor de Ari (16e eeuw) geleefd hebben een kleine ego en waren daarom in staat om elementen van de schepping tot in detail te onthullen. Hiermee worden concepten bedoeld zoals het scherm, Tzimtzum Alef, Tzimtzum Bet, Ohr Hozer etc.

Ze gebruikten deze spirituele krachten, maar begrepen niet in volle hun oorsprong en hoe zij opereren. Dit is de reden waarom zij het niet konden uitdrukken. Het is net als het zien van een beeld: ook al ben je in staat om het te dupliceren, je weet niet hoe de kleuren in een spectrum uiteenvallen, wat de golflengte van iedere kleur is, en hoe dit ons allen beïnvloedt en overgaat in gevoel.

Als iemands verlangen niet ‘dik’ genoeg is, is het onmogelijk om de oorzaak van een verschijnsel te verwerven en uit te leggen hoe het Licht zich verenigt met het verlangen. De Ari was de eerste die het verschil en de verbinding tussen het Directe Licht en het Weerspiegelde Licht te openbaren in zijn geheel. Hij was in staat om dit te doen doordat hij een bijzondere ziel had. Bovendien leefde hij in het begin van de era van de Messias, toen de zielen die behoefte hadden aan correctie in de wereld ontdekt werden.

Voor die tijd, was er een periode van verbanning, toen het ego niet in de vorm klaar voor de correctie geopenbaard werd. Dit is waarom het geschreven is dat alle Kabbalisten voor de Ari Kabbalah doorgaven vanuit het standpunt van het Directe Licht (Kabalat Ramak), daar waar de Ari Kabbalah uitlegde vanuit het punt van het Weerspiegelde Licht (Kabalat Ari).

Later vervolgde Baal HaSulam de methode van de Ari en maakte het geschikt voor ons gebruik.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed