De Stabiele Financiële Situatie In De VS Is Bedrieglijk

deceptiveEen vraag die ik heb gekregen: Ik begrijp niet waarom u zegt dat er een crisis is. In Detroit, bijvoorbeeld, ook al zijn de fabrieken gesloten en worden er geen auto’s gemaakt, zijn de mensen begonnen om groente en fruit te kweken in de volkstuinen. Zij zijn gewend geraakt aan de nieuwe situatie en hebben ze zich er aan aangepast. Waarom zegt u dus dat er een crisis is?

Mijn Antwoord: Mensen hebben een vals gevoel van kalmte. Dit gevoel is “geproduceerd” samen met de banken en andere systemen. Het wordt allemaal gedaan om het gezicht van President Obama te redden, aangezien hij net aangesteld is. De huidige crisis wordt verhuld, door middel van kunstmatige middelen, maar het zal niet lang duren voordat de volgende crisis zich aandient.

Wat betekent het echt dat de mensen gewend zijn aan de situatie en dat ze nu groenten telen? Het nieuws zal zelfs melden dat de presidentsvrouw groente teelt bij het Witte Huis. Dit alles is hele handige en bedrieglijke reclame, waardoor we gaan denken dat alles alweer normaal aan het worden is. De realiteit echter is dat er niets gedaan kan worden aan de crisis en dat niemand weet hoe ze het moeten stoppen. Het enige dat de mensen eraan kunnen doen is het voor het moment in de dofpot stoppen.

En dit is wat er aan de hand is: er wordt meer geld gedrukt en de nationale schuld stijgt. Maar de mensen aan de macht kunnen niet altijd zo doorgaan. Mensen zullen gauw de waarheid inzien en beseffen dat we nog niet eens in de echte crisis zitten. Alles wat er tot nu toe gebeurd is, is niet de echte crisis: die ligt nog steeds voor ons. Tot nu toe waren onze problemen slechts bubbels, gemaakt door de financiële industrie, die steeds groter aan het worden zijn.

Het enige wat we kunnen doen is de gebeurtenissen zich geleidelijk laten ontvouwen, en ons levenstandaard beetje bij beetje naar beneden bijstellen, in een poging om het te voorkomen dat de crisis abrupt in knalt, als een vreselijke knal die oorlog en verwoesting met zich mee zal brengen. Mensen kunnen overal aan wennen: ze kunnen er bijvoorbeeld aan gewend raken dat ze maar één keer per week werken, en slechts het kwart van hun salaris verdienen. Wat er niet moet gebeuren, wordt verijdeld met één krachtige dreun, en in plaats komt het langzaam zodat men er met gemak aan kan wennen. Niemand weet hoe de toekomstige val volledig voorkomen moet worden. Het is duidelijk voor iedereen dat de maatregelen die op het moment genomen worden, net als een feestmaal tijdens de plaag zijn, en dat we uiteindelijk voor alles zullen moeten betalen.

Het feit is dat de ondernemingen niets produceren en dat de ontslagen doorgaan. Alles gaat bergafwaarts. Toch blijven het beeld van welvaart zien, net een etalage die er net zo aanlokkelijk uitziet als altijd, en misschien zelfs aanlokkelijker. En toch binnen in de winkel, is de gebruiksdatum van alle producten een lange tijd geleden verstreken. Mensen kunnen niet genoeg voedsel kopen met dat wat ze verdienen, en alles is afhankelijk van de toenemende schuld.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Eenheid Tussen Mensen Is Uniek In De Natuur

Engelstalig:
Laitman.com Post: A Way Out Of The Dead End Of This World
Laitman.com Post: Baal HaSulam Describes The Cause Of Suffering And Crisis In The World
Kabbalah Today Article: Navigating Through The Financial Storm

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: