De Pioniers Van De Nieuwe Wereld?

a-new-years-wish-to-the-worldEen vraag die ik ontvangen heb: In een antwoord dat u onlangs heeft gegeven, zei u dat het kapitalistische systeem in Amerika slecht was omdat het op het zelf gericht is, in plaats van op de hele maatschappij, zoals in veel andere landen. Wat zegt u er echter over dat de Amerikanen meer aan wereld liefdadigheid doen, dan welke andere natie dan ook, en meer geven dan heel Europa gezamenlijk?

Ik zou zeggen dat de Nieuwe Wereld die uit de huidige wereld crisis zal verschijnen, uit de onoprechtheid en ambitie van het Amerikaanse volk zal komen, die uit de pioniersgeest komt, die gevoed wordt door een onafhankelijk kapitalistisch systeem.

Alle verstandige mensen, ongeacht hoe rijk ze zijn, komen op het punt waar ze geven. Als men naar het leven van veel rijke kapitalisten kijkt, waar onder Bill Gates, Warren Buffet, George Soros en vele, vele anderen… ze hebben heel veel aan de maatschappij gegeven. Bent u hier niet mee eens?

Mijn Antwoord: Het systeem is een ding uit het verleden, omdat het gestaafd wordt op concurrentie, in plaats van eenheid tussen de mensen. Het systeem is tegenovergesteld geworden aan de Natuur, en moet daarom veranderd worden naar een systeem dat meer op de Natuur lijkt. In de mate waarin wij er tegenovergesteld aan blijven, zullen we tegenslag en tegenspoed ervaren.

Wat betreft de Amerikaanse geest – om pionier te zijn en als voorbeeld te dienen voor de hele wereld – hier ben ik het mee eens! Maar wat anders kan dit vandaag de dag betekenen, als niet het laten zien van een juiste voorbeeld van vriendelijkheid en wederzijdse goede verbinding?

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Ware Zorg Is Anderen Helpen Zich Te Ontwikkelen, In Plaats Hen Liefdadigheid Te Geven
Laitman.nl Artikel: De Problemen Van de Wereld Zijn Onze Problemen

Engelstalig:
Laitman.com Post: Obama: A Chance for Hope or Another Disappointment?
Bail Yourself Out: Chapter 12:”Money, Money, Money”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed