De Perfecte Onderneming

laitman_2009-03_81831Mensen moeten industrieën en ondernemingen opzetten die alleen zoveel zullen consumeren als ze nodig hebben, om hun activiteiten te voltooien. Deze ondernemingen zullen dan functioneren zonder de intentie om overbodige, overschot winst te ontvangen.

Dergelijke ondernemingen zullen op non-profit organisaties lijken, die vandaag de dag bestaan, waar alle werknemers een salaris ontvangen, maar de onderneming zelf is er niet op gericht om winst te maken. Zijn doel is om producten voor de mensen beschikbaar te maken, tegen minimale kosten. Deze ondernemingen zullen gelijk zijn aan cellen in een lichaam, die alleen zoveel consumeren als ze nodig hebben om hun functie van het dienen van het lichaam te voltooien.

Als alle organisaties in de wereld zich op deze manier zouden gedragen, zou niemand overbodige, onnodige producten maken en niemand zou elkaar beconcurreren. In plaats hiervan zou iedereen juist ontvangen wat hij nodig heeft om te leven.

Het is niet makkelijk om te veranderen, maar we hebben geen keus! We zullen er achter komen dat dit de enige manier is om te overleven. Bovendien zullen we opeens ontdekken dat we door deze innerlijke verandering, niet alleen redding zullen verwerven, maar ook een nieuw, perfect en eeuwig bestaan. Dit is geen verandering die plaats zal vinden in ons dierlijke lichaam (de wijze waarop we onszelf door onze egoïstische verlangens waarnemen), maar in onze ziel (de wijze waarop we onszelf waarnemen door middel van de eigenschap van schenking).

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: We Hebben Geen Overschot Nodig In De Toekomstige Samenleving
Laitman.nl Artikel: Hoe Kan De Hele Wereld Als Eén Familie Worden?

Engelstalig:
Kabbalah Today Article: “Humankind and Human Kindness”
Attaining the Worlds Beyond: 14. Revelation and Concealment.”Transforming Egoism to Altruism”

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Perfecte Onderneming Laitman.nl Artikel: De Mensheid Gaat Een Nieuw Stadium In Laitman.nl Artikel: Het Enige Punt Van […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed