De Optimistische Natuur Van De Mens Helpt Hem Volledige Ontwikkeling Te Bereiken

naiveIn het Nieuws (van Science Daily): Onderzoek Wijst Uit: Mensen Zijn Van Nature Universeel Optimistisch“. Ongeacht de calamiteiten veroorzaakt door de economische recessie, oorlogen en hongersnood tot aan de griep pandemie die over de Aarde heerst, heeft een nieuw onderzoek van de Universiteit van Kansas en Gallup uitgewezen dat mensen van nature optimistisch zijn…

Achtennegentig procent van de individuen in de wereld verwacht dat de volgende vijf jaar net zo goed of zelfs beter zullen zijn dan het leven dat ze nu leiden, en 95 procent van de mensen verwacht dat hun leven over vijf jaar beter of net zo goed zal zijn als hun leven van vijf jaar geleden.

Wat de landen betreft, is het optimisme het hoogst in Ierland, Brazilië, Denemarken en Nieuw Zeeland. Het laagst is het in Zimbabwe, Egypte, Haïti en Bulgarije. De Verenigde Staten is nummer 10 op de lijst van optimistische landen.

Mijn Commentaar: Wegens onze egoïstische natuur, worden we telkens gedwongen om ons bestaan te rechtvaardigen. De neiging naar optimisme is noodzakelijk om ons onze volledige ontwikkeling in het leven te laten bereiken (om ons niet er van af te leiden) en om daarna onze richting te veranderen. Daarom zullen dingen alleen erger worden totdat de persoon tot het besef komt dat alles moet veranderen. Zelfs tot het laatste moment, zal hij door blijven met denken dat alles beter zal worden.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: America – Optimistic, And Why?
Laitman.com Post: The Market Rise Is Like The Calm Before The Storm
Laitman.com Post: Each Of Us Can Change The World With Our Thoughts
A Guide to the Hidden Wisdom of Kabbalah:  Chapter 16 -”Discovering the Unified Structure”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed