De Mensheid Is Moe Van Oorlogen

war-is-no-solutionEen vraag die ik gekregen heb: De wereld lijdt aan een crisis. Soms zeggen mensen, “Ik heb geleden en ik wil me met niemand verenigen”. Met andere woorden, mensen zijn liever geïsoleerd en maken zich liever zorgen om zichzelf. Niemand zorgt voor hen tenslotte. Kan het zo zijn dat mensen in hun schulpen zullen kruipen, in plaats van zich te verenigen en te beseffen dat de wereld integraal en globaal is. Wat zal dan gebeuren?

Mijn Antwoord: Dit is het echte gevaar. De crisis kan tot nationalisering leiden in veel landen, en dus ook tot Nazi regimes en oorlogen. Baal HaSulam, de grote Kabbalist van de 20e eeuw heeft het volgende hierover geschreven:

“Desniettemin, na de Nazi regimes en de derde en vierde wereld oorlog (die mogelijk, maar niet noodzakelijk zijn volgens Kabbalah), en na al het lijden wat zij teweeg zullen brengen, zal de mensheid als nog de waarheid moeten openbaren.”

Echter de Europa van vandaag heeft reeds de toestand bereikt, dat het geen oorlogen meer wil voeren, aangezien het uitgeput is van de vorige. Europa heeft genoeg gebloed om deze les te leren.

Echter de rest van de wereld is nog niet door genoeg innerlijk lijden gegaan om hetzelfde te beseffen. Hetzelfde besef kan verkregen worden door analyse, door naar de geschiedenis te kijken en door wetenschappelijke informatie te bestuderen, of het kan bereikt worden door het lijden en oorlog.”

Dit is waarom Baal HaSulam spreekt over het bestaan van twee paden in de nieuwe wereld. En dit is waarom wij, zijn volgelingen, alles er aan doen om het tweede pad te elimineren – het pad dat naar nationalisme, isolatie van landen en oorlog leidt.

Verwante Materialen:”
Laitman.nl Artikel: We Moeten Kiezen: Bestuderen We Onze Wereldwijde Werkelijkheid, Of Komt Er Een Oorlog?
Laitman.nl Artikel: Angst En Achterdocht Zullen Verdwijnen Als Iedereen In De Wereld Zich Verenigt
Laitman.nl Artikel: Iedereen Probeert Op Zijn Eigen Manier Aan De Crisis Te Ontkomen

Engelstalig:
Kabbalah for the Student: Time for Spiritual Attainment.”Peace in the World”

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Mensheid Is Moe Van Oorlogen Laitman.nl Artikel: Wat Is Het Nut Van Ons Lijden? Laitman.nl Artikel: Het Echte Onderwijs Is […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed