De Mensheid Is Een Gesloten Systeem

lifeEen vraag die ik heb ontvangen: We zijn allen met elkaar verbonden in het systeem van zielen, als één geheel. Maar hoe kunnen we een positieve invloed hebben op het collectief bewustzijn, dat vol haat is.

Mijn Antwoord: Om dit te doen, moeten we voelen dat we geen keuze hebben, dat we dichtbij komen bij zelfverwoesting, dichterbij een leven dat erger is dan dood, en dat we dit niet kunnen vermijden. Dit gevoel zal de mensen zich met anderen willen doen verbinden. De menselijke natuur, het egoïstische verlangen om het genot te ontvangen, zal ze er toe brengen. Mensen zullen dit verlangen omdat het de enige manier zal zijn om zich goed te voelen.

Zelfs nu, zijn we in staat om te “geven omwille van het ontvangen”, bijvoorbeeld als we betalen voor iets wat we nodig hebben. Zelfs deze simpele transactie is een kleine opoffering. Er bestaat niet zoiets in het dierenrijk of bij kleine kinderen. Met andere woorden, het is niet ons instinct.

Elke persoon moet echter begrijpen dat hij de verantwoordelijkheid heeft om zich op de juiste manier met elkaar te verbinden. En mensen moeten alle inspanningen leveren om over deze juiste correctie te leren. De mensheid is een gesloten systeem, en zoals in elk gesloten systeem, moet alles gericht zijn op het ondersteunen en behouden van eenheid, balans en harmonie. Als deze verstoord zijn, zal elke lid van het systeem lijden. Eén deel van het systeem kan zich niet goed voelen ten koste van een andere deel.

Dit is de wijsheid die we vandaag de dag aan de mensen moeten leren. Iedereen in de wereld moet de nieuwe gedragsregels leren, van de wereld waar we vandaag de dag in leven.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: We Kunnen Ons Niet Verenigen Maar We Moeten Wel
Laitman.nl Artikel: De Redding Van De Mexicaanse Griep Is Samenwerking En Niet Isolatie
Laitman.nl De Periode Van Egoïstische Ruilhandel Is Over

Engelstalig:
Talks: “The Revelation Of Godliness (Matan Torah)”, Talk 1

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Mensheid Is Een Gesloten Systeem Laitman.nl Artikel: De Nieuwe Werkelijkheid Is Geen Utopie Maar Een Natuurwet Laitman.nl Artikel: […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed