De Kwaliteit Van Het Geven Is Als Een Magneet Dat Ons Boven Onze Ego Houdt

how-do-you-avoid-becoming-relaxed-on-the-pathIk ben het verlangen om te genieten. Dit is het enige verlangen wat me gegeven is tijdens de schepping, dus bevind ik me hierin.

Mijn kern zal altijd mijn verlangen om te genieten blijven. Ik kan dit niet veranderen. Ik kan het alleen onder controle houden door het verlangen van het geven te gebruiken die ik van buitenaf ontvang.

Als de Schepper belangrijk genoeg voor me wordt dan zal ik mijn houding beginnen te gebruiken voor Hem. De manier om het verlangen van het geven te ontvangen is van buitenaf, met de hulp van het Licht.

We kunnen dit omdat we deze eigenschap in ons geheugen hebben zitten, en gebruikten voordat we terugvielen in het egoïsme. Dit is waarom we de eigenschap van het geven opnieuw in ons kunnen laten ontwaken onder invloed van het Licht

Dit is precies waarom ik bedoeld ben om tot de mensheid toe te behoren (Adam) opdat ik uiteindelijkl kan en moet worden als de Schepper (in het Hebreeuws komt Adam van het woord Dommeh – gelijk.)

Dus wat ik moet doen is het Licht bewust gebruiken zodat het de eigenschap van het geven aan me teruggeeft. Tijdens dit zal mijn verlangen om te genieten hetzelfde blijven.

Echter de eigenschap van het geven krijgt de kans om zoveel groter in mij te groeien, dat het veel belangrijker wordt en het verlangen om te ontvangen gaat controleren. De twee eigenschappen, ontvangen en geven veranderen nooit. Het enige dat verandert is de balans in het binnenste van een persoon. De sterkste van de twee controleert hem.

Het is als een magneet dat een stuk metaal vasthoudt. Gedurende de tijd dat de magneet werkt, blijft het hangen in de lucht alsof het spiritueel is. Maar zodra de magneet het laat gaan, valt het onmiddellijk terug in de eigenschap van absoluut egoïsme.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed