De Geleidelijke Verandering Van Lo Lishma Naar Lishma

Laitman_2009-08_2611Een vraag die ik heb gekregen: Als iemand vraagt om dichter bij het Licht gebracht te worden, is dit geen egoïstisch verzoek? Hij wordt tenslotte gedreven door het verlangen om zich beter te voelen.

Mijn Aanvraag: Dat maakt niet uit. Dit wordt Lo Lishma genoemd – om naar spiritualiteit te verlangen wegens egoïstische redenen.

Men wenst de spirituele wereld te voelen, om het spirituele leven te krijgen, het gevoel van de echte werkelijkheid, en om te zien dat zijn leven niet verspild wordt. Leven gaat tenslotte voorbij, en niemand weet hoeveel tijd ze nog hebben, men wenst dus niet dat het doelloos voorbij gaat.

Initieel kan men nergens anders aan denken dan zijn eigen voordeel. Dit is de redden waarom men zich nooit naar de spiritualiteit toe zou wenden, als men het niet op een egoïstische manier zou willen en het voordeel dat het hem zal brengen voor zich zou zien.

Daarom begint het spirituele pad met een egoïstische verworvenheid (Lo Lishma), daarna wordt onder de invloed van het Hoogste Licht (Ohr Makif), iemands egoïstische houding ten aanzien van de spiritualiteit vervangen door een altruïstische houding (Lishma).

Dit is waarom iemands ego genoemd wordt “hulp tegen” (Ezer Kenegdo), aangezien het iemand in een toestand brengt waar hij plotseling tot het besef komt dat het juist het ego is dat hem tegenhoudt.

Hetzelfde ego dat hem vroeger hielp en hem vooruit duwde, moet nu verwoest worden. Wat verwoest dient te worden is niet het verlangen zelf, maar alleen zijn egoïstische intentie. Dit is hoe men geleidelijk door het Licht veranderd wordt.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: When You Don’t Know What You Want
Laitman.com Post: Correction Can Happen By The Power Of Public Opinion
Laitman.com Post: This Path Can Only Be Surmounted By Those Who Walk It
Shamati #64: “From Lo Lishma to Lishma”- Lesson
Video: How To Attain The Quality Of Bestowal – 5 Minutes Of Light (5:10)

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed