Behoud Boven Alles Het Contact Met De Schepper

Laitman_2009-03_8183Vraag: Waarom voel ik me slecht en ben ik boos op de Schepper?

Mijn Antwoord: Het is belangrijk om contact met de Schepper te behouden, om Hem vragen te stellen en Hem antwoorden te geven, om dingen van Hem te vragen. Maar de Schepper blijft verborgen, en wacht totdat jij jouw verlangen alleen naar Hem toe wendt.

Vraag: Zelfs als ik boos op Hem ben?

Mijn Antwoord: Je kunt boos op hem zijn en Hem uitschelden, maar houd nooit op. Wat het belangrijkste is, is om contact met Hem te behouden. Als je dit contact behoudt, is dit de beste beloning, en als je je ervan losmaakt, is dit de ergste bestraffing. De vorm waarin Hij reageert, is volkomen onbelangrijk, zolang je contact met hem behoudt; je moet bereid zijn om alles behalve disconnectie te accepteren. Dat zou betekenen dat je alleen om de Schepper geeft, en niet om de beloning die je uit deze relatie kunt krijgen.

Onder de voorwaarde van voortdurend contact, begin je je werkelijkheid te analyseren. Als je je slecht of goed voelt, verlang je naar deze verbinding? Ik bouw mijn houding ten aanzien van Hem boven de onprettige gevoelens, zoals er geschreven staat: “Liefde zal alle zonden goedmaken.” Liefde zal ze alle goed maken, maar ze zullen desniettemin overblijven.

(Uit de Dagelijkse Les 20.10.2009)

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed