Amerika Is Als Natie In Zware Ontkenning

feelingsDit is een interessante aanhaling uit het boek “The Fourth Turning” door William Strauss en Neil Howe, dat in 1996 gepubliceerd is:

“We zien onze burgerlijke uitdaging als een enorme, onoplosbare Rubik’s kubus. Achter elk probleem ligt een ander probleem, dat eerst opgelost moet worden, en achter dat probleem weer een ander, en een ander, ad infinitum. Om het probleem van criminaliteit te herstellen, moeten we eerst het gezin herstellen, maar voordat we dit doen, moeten we eerst welvaart herstellen, maar dat betekent het herstellen van ons budget, en dit betekent het herstellen van onze burgerlijke vastberadenheid, maar dit kunnen we niet doen zonder de morele standaard te herstellen, en dat betekent het herstellen van scholen en kerken, en dit betekent het herstellen van de binnensteden en dat is onmogelijk tenzij we de criminaliteit verhelpen. Er is geen steunpilaar waarop de beleidshandvat kan rusten. Mensen van alle leeftijden voelen dat iets groots over Amerika zou moeten suizen voordat de somberheid verlicht kan worden, maar dit is een bewustzijn dat we onderdrukken. Als een natie, zijn we in zware ontkenning.”

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Wederzijdse Garantie Is De Enige Effectieve Toezichthouder
Laitman.nl Artikel: Het Programma Om Uit De Crisis Te Komen

Engelstalig:
Laitman.com Post: Teach Your Children Well
Baal HaSulam Article: “Building the Future Society”
Article: “Kabbalah and Upbringing”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed