Al Onze Gevoelens Komen Van De Schepper

feelingsTwee vragen die ik ontvangen heb over onze rol in het leven:

Vraag: U heeft gezegd dat we de regel “houdt van uw naaste als van uzelf” moeten volgen, maar u geeft geen antwoord op mijn vragen! Wat nog erger is, is dat ik sinds ik Kabbalah studeer alleen ben, iedereen heeft zich van me afgekeerd en ik ben compleet alleen.

Mijn Antwoord: Ik ontvang honderden vragen, maar ik beantwoord alleen de nieuwe vragen (die niet in herhaling vallen) en die betrekking hebben op mijn onderwerp.
Wat betreft het gevoel dat je alleen bent, is het een natuurlijk verschijnsel bij het studeren van Kabbalah, en het is bedoeld om je te helpen naar de Schepper te zoeken. Komt dit gevoel tenslotte niet van Hem vandaan?

Vraag: Onlangs was ik me aan het afvragen of alle mensen hetzelfde zijn of verschillend zijn. Aangezien iedereen dezelfde essentie heeft, namelijk het egoïsme, is het juist om te zeggen dat de rollen die we in het leven spelen, slechts kleren zijn die we over ons egoïsme heen hebben aangetrokken?

Mijn Antwoord: Het egoïsme dwingt ons om deze rollen te spelen, die allen manifestaties zijn van ons egoïsme. Onze taak is om het voorbeeld van de Schepper te volgen en Zijn rol aan te nemen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Two Ways Of Reaching Our Goal
Laitman.com Post: Intention And Action
Laitman.com Post: When Egoism Knows No Bounds
Shamati #25: “Things that Come from the Heart”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed