“Afval” En “Schaduw” Gebruiken Om Onze Ziel Op Te Bouwen Tijdens De Feestdag Sukkoth

now-you-can-share-perceptions-over-the-internetSukkoth is een feestdag dat symbool staat voor ons spirituele werk. Het komt na het verwezenlijken van het kwaad, dat tijdens Yom Kippur plaats vindt. Dit wil zeggen, op Yom Kippur begrijpt de persoon de volle omvang waarin zijn wens om te genieten, zijn egoïsme, zijn hele aard – kwaad is, en dat hij er niet aan kan ontsnappen. Maar dit besef komt als gevolg van groot voorbereidingswerk.

Op Rosh HaShana (het Nieuwe Jaar) besluit de persoon om een nieuw leven te beginnen, om ondanks alles boven zijn eigen natuur uit te stijgen en naar het volgende niveau te stijgen. Op Yom Kippur, echter, onthult hij dat hij het vermogen niet bezit om dit voor elkaar te krijgen, omdat zijn Kelim (verlangens) er niet voor geschikt zijn. Maar dan komt hij tot het besef dat spiritualiteit en stoffelijkheid onafscheidelijk zijn en dat elke Hogere Niveau gebouwd en ondersteund wordt door het vorige niveau. Het is niet zo dat er een kant en klare spirituele wereld ergens op je wacht, en alles wat je hoeft te doen is uit deze wereld “daar terecht komen”. Je moet eerder alles nemen dat je in de huidige toestand hebt, en het op een nieuwe manier ordenene. Dit is hoe je jouw nieuwe niveau zult bouwen.

We bezitten hele belangrijke dingen op ons huidige niveau, zowel stoffelijk als spiritueel. Echter lijken spirituele dingen nog niet belangrijk voor ons, aangezien we er nog niet van kunnen genieten. Schenking, zorg voor je naaste, en liefde voor de Schepper zijn allemaal dingen die onnodig lijken, net zoals afval.

We stemmen er mee in om spiritueel werk te verrichten, maar alleen omwille van het verkrijgen van meer kennis en begrip of om een beloning te ontvangen voor het werk. En we begrijpen niet dat het precies door deze “onbelangrijke” dingen, en “afval” boven onszelf uitstijgen en het gebruiken om een scherm of bedekking te bouwen, en daarmee een nieuwe Kli maken.

Dit wil zeggen, als deze dingen, die mijn verlangen om te genieten als niet belangrijk beschouwt, werken om mijn egoïsme te bedekken of verbergen, om het gerust te stellen door er een schaduw over te werpen. Als ik bereid en blij ben om in deze schaduw te blijven, en binnen in mezelf een verlangen om te schenken te bouwen, dan komt het Licht van de Feestdag Sukkoth naar me toe.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed