“Altruïsme” Is Genetisch, Daarom Egoïstisch

leastIn het Nieuws (van The University of Minnesota): Oxytocine en de genetica van het altruïsme“. In het onderzoek “De Oxytocine Receptor (OXTR) draagt bij aan prosociaal toewijzingen fonds in het dictator spel en de sociale waarde-oriëntaties taak”, door Solomon Israël en collegae, hebben de onderzoekers het altruïsme in 200 studenten gemeten, gebaseerd op hoe elk besliste om een geldbedrag op te delen met een onbekend individu. Hun hypothese, gebaseerd op verschillende onderzoeken uit het verleden, was dat het hormoon oxytocine belangrijk is voor sociale interactie in het algemeen en voor het menselijke altruïsme in het bijzonder.

Mijn Commentaar: Het is voor een persoon onmogelijk om wat dan ook te doen waarbij het geen persoonlijk gewin heeft. Dit is wat ons instinct voorschrijft, gelijkwaardig hoe het ons voor onze kinderen en medelandgenoten doet zorgen. Alles wordt bestuurd door een programma – een egoïstische programma. Wat de onderzoekers zien zijn de uiterlijke uitdrukkingen van dit programma, dat binnen ons in ingeprent zit. Ze observeren het programma als het in de materie verwezenlijkt wordt – in het biologische en genetische materiaal.

Kabbalah aan de andere kant, leert ons hoe het programma zelf te corrigeren. En de methode om dit te doen is ook voorgeprogrammeerd door de natuur. Iets anders doen zal alleen weerstand vanuit de Natuur met zich meebrengen, wat extern uitgedrukt zal worden in de vorm van rampen, crises en het lijden.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: In De Evolutie Is Er Geen Weg Terug
Laitman.nl Artikel: Voor De Laatste Keer Vallen In Het Zwarte Gat Van Het Egoïsme
Laitman.nl Artikel: Als Het Egoïsme Geen Grenzen Kent
Laitman.nl Artikel: Ons Toenemende Egoïsme Is De Oorzaak Voor Al Ons Verdriet

Engelstalig:
Laitman.com Post: Why Does a Person Get Beaten?
From Chaos to Harmony: “Changing Our Attitude Toward Others Brings All of Nature into Balance”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed