Zal Een Gemeenschappelijke Valuta In De Hele Wereld Een Goede Stap Zijn?

the-machsom-is-the-same-everywhere-even-in-japanEen vraag die ik ontvangen heb: Recent hoor ik meer en meer mensen het voorstellen dat een nieuwe gemeenschappelijke valuta gemaakt moet worden voor de hele wereld. Zal dit de wereld zich helpen verenigen?

Mijn Antwoord: Ik kan je alleen een ding vertellen: iedere handeling die voor iedereen geschikt is, is gezegend. Dit is zeker, zelfs als vereniging oorspronkelijk gemotiveerd is door egoïstische verlangens, zoals het geval was met het oprichten van de Europese Unie. Het is duidelijk dat het motief voor deze eenheid egoïstisch was: deze landen waren simpelweg bang voor elkaar. Echter zijn ze nu verenigd en verrichten ze gezamenlijke handelingen, passeren ze gemeenschappelijke wetten, handelen ze met elkaar etc.

Vereniging is altijd goed, als het niet erop gericht is om iemand te schaden. Er staat geschreven: “Vereniging van de zondaars is slecht voor ze en voor de hele wereld”. Als men zich verenigt zodat een maatschappij overeind blijft, is het goed. Alle landen in Europa zijn afzonderlijk niet veel waard, maar samen vormen ze een grote kracht. Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Italië vormen de kern, een bundeling van kracht, en alle andere landen verbinden zich met ze.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Mensheid Gaat Een Nieuw Stadium In
Laitman.nl Artikel: Protectionisme Zal De Slechtste Resultaten Opleveren
Laitman.nl Artikel: Het Programma Om Uit De Crisis Te Komen
Kabbalah Onthuld: Hoofdstuk 1: Kabbalah – Toen & Nu “De Noodzaak van het Altruïsme” 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed