Wikipedia Over Globalisering, Integratie En Het Vlinder Effect

man1

Globalisering:

Globalisering is in de letterlijke zin het proces van transformatie van locale of regionale verschijnselen in een wereld verschijnsel. Het kan beschreven worden als een proces waardoor de mensen in de wereld verenigd zijn in één enkele maatschappij waarin ze samen functioneren.

  • Dit proces is een combinatie van economische, technologische, sociaal-culturele en politieke krachten. Globalisering wordt vaak gebruikt om aan de economische globalisering te refereren, wat betekent de integratie van nationale economieën naar één internationale economie, door handel, buitenlandse directe investeringen, kapitaal stromen, migratie en de verspreiding van technologie.

Integratie

  • Afkomstig van integreren (van het Latijnse integratus, van het voltooid verleden deelwoord van integrare ‘om heel te maken’, van integer ‘heel’) + atie. De handeling of het proces van heel of volledig maken.

Het Vlinder Effect

  • Het vlinder effect is een uitdrukking die de wat technischere notie van gevoelige afhankelijkheid van de oorspronkelijke toestand in de chaos theorie samenvat. Kleine variaties van de oorspronkelijke toestand van een dynamisch systeem kunnen grote variaties produceren wat betreft lange termijn gedrag van het systeem.
  • De term “vlinder effect” zelf is verbonden aan het werk van Edward Lorenz. De uitdrukking heeft betrekking op het idee dat de vleugels van een vlinder kleine veranderingen in de atmosfeer kunnen bewerkstellingen, die uiteindelijk het pad van een tornado kunnen wijzigen of het verschijnen ervan kunnen voorkomen, vertragen of versnellen in een bepaald gebied. De klapperende vleugels staan voor een kleine verandering in de oorspronkelijke toestand van het systeem, wat een ketting reactie veroorzaakt wat betreft de gebeurtenissen die tot veranderingen van gebeurtenissen op grote schaal leiden.
  • Hoofdstuk vier van F. Scott Fitzgerald’s verhaal “Winter Dromen” bevat de volgende zin: “[Het huis] was robuust om [Judy’s] tengerheid te accentueren – alsof het moest aantonen welke wind veroorzaakt zou kunnen worden door een vlindervleugel”.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: de Wereld Zal Nooit Meer Hetzelfde Zijn
Laitman.nl Artikel: We Stijgen Op Een Roltrap Door De Stappen Van De Werelden

Engelstalig:
Kabbalah Today Article: “A Requiem for Utopian Dreams”
A Conversation between the Kabbalist M. Laitman and the Russian economist, publicist, and political scientist M. Khazin
Lesson on Shamati# 69: “First Will Be the Correction of the World”
icon for podpress  The New Planetary Consciousness [13:40m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed