We Moeten Beseffen Dat Het Egoïsme De Oorzaak Is Voor De Crisis Voordat Het Te Laat Is

worldWe zouden niet door deze financiële crisis heen moeten gaan, als we bewust waren geworden tijdens de vorige crises. Deze crises betreffen de crises in het gezinsleven, opvoeding, depressie, drugs, terrorisme, natuur en veel andere, die gedurende de 20e eeuw zijn begonnen. Alles wat we hadden moeten doen, was beseffen dat een goede verbinding tussen ons, ons vrede thuis, goede opvoeding voor onze kinderen en een juiste houding ten aanzien van de natuur en de ecologie zou geven.

Echter zijn we er niet achter gekomen dat de oorzaak voor onze problemen gelegen is in de connectie tussen ons, en dit is de reden waarom we bij onze huidige toestand aan zijn gekomen – de financiële crisis. Vandaag de dag zijn het niet alleen politieke wetenschappers, economen en psychologen die beginnen te beseffen wat de oorzaak van de crisis is, maar iedereen begint het te zien.

Echter als mensen niet in staat zijn om de maatschappij te beïnvloeden en hun houding te veranderen van “uitkijken voor zichzelf”, naar “we zijn allen één familie”, dan zal de afstand tussen ons (het breken van de ziel van Adam) zelfs duidelijker geopenbaard worden. Dit betekent dat we elkaar niet alleen zullen schaden op het gebied van financiën, maar we letterlijk elkaar zullen verorberen. Dit zal doorgaan totdat we de oorzaak voor onze toestand vinden – ons oorspronkelijke egoïsme, en het daarna beginnen te corrigeren en er boven uit te stijgen.

Deze financiële crisis zal gevolgd worden door een stadium waar de verbinding tussen mensen, in zelfs een lelijkerevorm onthuld zal worden. Het zal onze afhankelijkheid van elkaar aantonen in een nog grotere mate, en het zal veel erger zijn dan het nu is. Zelfs onze verbeelding is niet in staat om te bevatten wat er kan gebeuren. En dit alles zal gebeuren opdat we het enorme egoïsme zullen openbaren dat de mensen scheidt, omdat dit precies is, waar de breuk plaats vond.

Echter is correctie mogelijk – het kan gedaan worden met behulp van het Licht, door de Kabbalistische bronnen te bestuderen en te gebruiken. Deze studie onthult onze egoïstische verlangens aan ons en geeft ons de kracht om ze te corrigeren en ons met elkaar te verbinden.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Crisis Is Een Openbaring Van Onze Gebroken Verbindingen
Laitman.nl Artikel: “Bemin Uw Naaste” Is De Voorwaarde Die De Natuur Ons Stelt
Laitman.nl Artikel: De Crisis Is Nodig Opdat Wij Tot Saamhorigheid Komen
Laitman.nl Artikel: De Hoorn Van De Messias Is Een Oproep Tot Eenheid

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed