We Kunnen Ons Niet Verenigen Maar We Moeten Wel

the2520intention2520of2520attaining2520the2520creator2Vandaag de dag komt de mensheid er achter dat we ons moeten verenigen, maar de mensen kunnen zich niet eens voorstellen dat dit mogelijk is. Het lijkt volkomen onrealistisch. En dit weerspiegelt hoe verwijderd wij zijn van een ander, hoe gescheiden we worden door onze egoïstische doelen. We hebben absoluut geen kracht om ons met iedereen als één geheel te verenigen, om één overheid te hebben en één natie te zijn, boven en voorbij aan alle verschillen. Echter is dit precies wat de Natuur van ons vereist, en vandaag de dag openbaren we ons onvermogen om dit te doen.Dus we gooien de handdoek in de ring en we geven op. Echter is het juist het besef van onze eigen onmacht die wij moeten openbaren – en niets anders! We moeten begrijpen dat we niet in staat zijn om ons te verenigen, en toch verplicht zijn om het te doen.

Zodra de wereld dit beseft, zullen de mensen zich plotseling tot de Kabbalisten wenden, degenen die de wijsheid bezitten om hoe iedereen in één geheel te verenigen. Mensen zullen beseffen dat ze moeten verenigen, en zullen begrijpen dat de redding van de wereld hiervan afhankelijk is. Dit is de enige manier om onze wereld te behoeden voor verwoesting, omdat de wereld globaal, integraal en als een klein dorpje is, waar iedereen onderling verbonden is. En toch zullen de mensen beseffen dat ze niet in staat zijn om dit zelf te bereiken, en zullen de Kabbalisten om de wijsheid en de kracht vragen om zich te verenigen.

Samen met de mensheid, zullen de Kabbalisten ook dichter naar elkaar toe groeien en zich verenigen, en daarom zal iedereen samen de complete correctie van egoïsme en het gevoel van eeuwige, volmaakte vervulling bereiken.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Eenheid – De Kracht Van Verlossing
Laitman.nl Artikel: Mensheid Is Net Als Vissen Die Vastzitten In Het Net Van De Natuur

Engelstalig:
Laitman.com Post: The Solution – Excerpts from the Writings of the Last Generation by Baal HaSulam
From Chaos to Harmony: Part II. Israel’s Role “Humanity and the Wisdom of Kabbalah”

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: We Kunnen Ons Niet Verenigen Maar We Moeten Wel Laitman.nl Artikel: Mensheid Is Net Als Vissen Die Vastzitten In Het Net Van De […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed