Wat Is Het Verschil Tussen Geld En Ware Vervulling?

it-all-comes-back-to-youEen vraag die ik heb gekregen: De gelijkwaardigheid die u beschrijft klinkt meer als onderdrukking. Als elke persoon hetzelfde ontvangt als iedereen anders, zal dit het initiatief van de mensen onderdrukken om meer aan anderen te geven. Wat voor iets goeds brengt een dergelijke gelijkwaardigheid met zich mee?

Mijn Antwoord: De mens leeft binnen in de wens om te ontvangen, om vervuld te worden. Dit verlangen is de essentie van de schepping, het enige dat geschapen werd en het verandert niet. Alles dat verandert is de intentie, het doel en hoe dit verlangen te gebruiken – “omwille van mezelf” of “omwille van anderen”.

Laten we stellen dat ik een bedrag met acht cijfers op mijn bankrekening heb staan. Wat me tevreden maakt is het gevoel dat ik veel geld heb, en niet perse het bedrag zelf. Het geeft mij het gevoel van macht en vertrouwen in de toekomst en het heden. Echter het verlangen van de mens kan niet door het geld zelf vervuld worden.

Onze verlangens worden uitsluitend door de natuur in ons gevormd, en er zijn twee types:
– Lichamelijke verlangens – naar voedsel, seks en het gezin;
– Sociale verlangens – naar welvaart, roem, macht en kennis.

Hoe dan ook, komt onze vervulling altijd van onze gevoelens en nooit uit materiële dingen.
Als een persoon waardering, eer en prijzen ontvangt en als zijn kinderen trots op hem zijn (in plaats van te horen dat hun vader door de omgeving geminacht wordt), zou dit dan niet genoeg stimulans zijn voor deze persoon om ten gunste van de samenleving te werken?

Een ware expert ziet zijn werk als een kunstwerk. Hij doet dit werk om het eindresultaat te bereiken en niet om beloond te worden. Dit is hoe hij zijn verlangens vervult.

Wat we gedaan hebben is het menselijke verlangen omhullen met het “omhulsel” van geld. Dit is waarom het geld afkomstig is van het woord “deklaag” of “scherm” (in het Hebreeuws is het woord voor geld Kessef, wat afstamt van het woord Kissui – deklaag). Echter is geld een provisorische maat van de vervulling van het verlangen.

De huidige crisis zal alle oppervlakkige soorten compensatie elimineren, waarbij alleen zuivere vervulling overblijft. Wat is dit?? Het is de vervulling die afkomstig is uit schenking. Dit is de enige vervulling die niet verdwijnt en volkomen ondersteund wordt door de samenleving.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Nieuw Wetenschappelijk Onderzoek Ontdenkt Dat Paradoxaal Genoeg, Altruïsten Het Welvarendst Zijn
Laitman.nl Artikel: In De Nieuwe Wereld Zullen We Wedijveren In het Geven Aan Anderen
Laitman.nl Artikel: Het Recept Voor Het Eeuwige Leven
Laitman.nl Artikel: De Ontwikkeling Van De Reshimot Door De Geschiedenis Heen

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Wat Is Het Verschil Tussen Geld En Ware Vervulling? Laitman.nl Artikel: Algemene Opinie Moet Veranderd Worden Door Onderwijs Over […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed