Wat Is Balans In De Natuur?

laitman_75Een vraag die ik ontvangen heb: Woorden zoals “wederzijdse balans” en “wederzijdse garantie” zijn erg mooi en bewonderenswaardig. Echter is het niet duidelijk wat ze betekenen. Kunt u het uitleggen met duidelijke voorbeelden?

Mijn Antwoord: Balans in de Natuur betekent dat we allen gelijkwaardig zijn en dat alles aan iedereen toe behoort, waar onder het land en alles dat het te bieden heeft, zoals olie, gas, goud, water etc. Balans is als iedereen een gelijkwaardige houding heeft ten aanzien van de consumptie van de hulpbronnen van de Natuur.

Het is nodig om deze balans te behouden terwijl we van de Natuur consumeren: iedere persoon moet alleen dingen ontvangen die hij nodig heeft om een normaal leven te leiden. Bovendien, moeten mensen niets produceren dat niet nodig is voor het bestaan in hun dierlijke lichaam. Elk overschot is schadelijk en tegengesteld aan de wet van de balans met de Natuur.

Onder mensen, wordt deze wet van balans op een juiste manier geuit als elke persoon ontvangt in overeenstemming met zijn essentiële behoeften, zijn natuurlijke behoeften. En we zijn niet gelijk in dit opzicht, aangezien elke persoon zijn verschillende innerlijke eigenschappen en behoeften heeft.

Natuur of de Schepper heeft ons met opzet verschillend gemaakt, zodat we elkaars behoeften, gedachten en verlangens zouden voelen. Dit is zodat we het verlangen zullen ontwikkelen om de zielen van anderen te voelen, om hun innerlijke essentie en hun verlangens te voelen. Dan, als je een gelijke voorraad van middelen voor iedereen wenst te bereiken, zal je de mensen om je heen op dezelfde manier moeten voelen als jezelf. Alleen dan zullen we in staat zijn om de cellen van één lichaam te worden.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Period of Egoistic Exchange Has Ended
Laitman.com Post: Unity Is the Way to Receive Complete Satisfaction
Laitman.com Post: Humanity Is One Integral, Interconnected Organism
Article: “The Bond (Arvut)” – Talk 4
From Chaos to Harmony: Chapter 10 – “Balance With Nature”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed