TV Stompt Ons Gevoel Voor Moraal Af

reasonIn het Nieuws (van CNN): Snelle TV nieuws bulletins, of het krijgen van updates via sociale netwerk websites zoals Twitter zouden ons gevoel voor moraal kunnen afstompen en ons onverschillig maken voor het menselijk lijden, zeggen de wetenschappers. “Als dingen te snel gebeuren, kan het voorkomen dat je nooit volledig de emoties ervaart over de psychologische situatie van anderen en dit zou gevolgen kunnen hebben op je moraal”, zei de onderzoeker Mary Helen Immordino-Yang… de studie roept de vragen op over de emotionele prijs, vooral voor jongeren, van het hebben van zwaar vertrouwen op de stroom van nieuws snippers die verzorgd worden via de TV en online feeds zoals Twitter.

Mijn Commentaar: Dit is precies waar onze problemen met de jeugd vandaan komen. Dit is de impact van de TV programma’s die bedoeld zijn om aantrekkelijk te zijn voor de oppervlakkige geest, in plaats van een meer bewust niveau.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Changing the Information Supplied by the Mass Media Is of Prime Importance
Laitman.com Post: Great Britain Is Raising a Generation of Bums
Kabbalah Today Article: “You Have a New Message :)”
Booklet: “Upbringing”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed