Succes Ligt In De Verbinding Tussen Ons

whats-the-right-attitude-to-have-to-this-worldKabbalah biedt de mensen een manier om te slagen in het leven, waarbij het ons laat zien dat al onze ellende veroorzaakt wordt door ons egoïsme, dat door de geschiedenis heen gegroeid is. In het verleden voedde ons groeiende egoïsme onze drijfveer naar nog grotere prestaties en revoluties. Toen werd ons leven beter. Maar in de afgelopen 50 jaar, begonnen we ons steeds slechter te voelen. We voelen dat er een crisis is, die vrijwel alle aspecten van ons leven aantast; er is sprake van strijd en echtscheidingen in onze families, de relatie met onze kinderen verslechtert, we hebben te maken met drugsverslavingen en depressies.

Dus vervult het egoïsme ons niet meer. Voor de eerste keer in de geschiedenis, willen we niet meer vooruit gaan. En deze crisis is universeel. Het vindt ook plaats in de wetenschap, onderwijs, en in cultuur. Het is binnen ons in en het ontneemt ons de kans om ons te ontwikkelen.

Egoïsme boeit ons niet meer met geweldige doelstellingen en welvaart. In tegendeel, het laat ons zien dat we nooit in staat zullen zijn om het te vervullen, waardoor het ons naar wanhoop drijft. Bovendien laat het egoïsme zien dat succes van iedere persoon afhankelijk is van de succes van iedereen anders, en dat het succes niet meer afkomstig zal zijn van anderen gebruiken voor persoonlijk gewin.

We hebben een stadium in onze ontwikkeling bereikt, die nog nooit voorgegaan is, in de vorige generaties. Ons ego duwt ons niet meer vooruit, maar het tegendeel juist: het houdt ons tegen. Het zegt tegen ons: “Vanaf dit moment, moet je me anders gebruiken. Je moet weten hoe mij te gebruiken om je goed te voelen”.

Het antwoord is dat we ons egoïsme ten gunste van anderen moeten gebruiken, in plaats van onszelf, omdat we allen met elkaar verbonden zijn. Dit is hoe we gelukkigheid kunnen bereiken.

Deze benadering is zo tegenovergesteld aan de manier waarop we het egoïsme gewend zijn te gebruiken, dat we niet weten wat we moeten doen. Ons egoïsme niet gebruiken, is onze natuur niet gebruiken! Maar dan komt alles tot een halt en gaat in de crisis modus. En dit is wat er vandaag de dag gebeurt: we kunnen niets meer doen. We zijn bijvoorbeeld niet meer in staat om met elkaar zaken te doen, omdat iedere deal die we sluiten in beschouwing moet nemen, hoe het iedereen anders beïnvloedt. Kleine ondernemingen functioneren nog steeds voor nu, maar grote ondernemingen kunnen al niet meer functioneren.

Door binnen dit ons universele egoïsme te leven, beginnen mensen plotseling te voelen dat ze geen reden hebben om trots te zijn op hun prestaties, vergeleken met andermans prestaties. En dit betekent dat men geen reden meer heeft om anderen te gebruiken. Het innerlijke gevoel van onze verbinding met elkaar, aan ons geopenbaard door de huidige crisis, leidt ons naar een situatie waar mensen ermee zullen ophouden genot te voelen, van anderen gebruiken. Dit is heel vreemd, maar dit is wat ons overkomt. Uiteindelijk zullen we geen genot voelen van geld, roem of macht. Wat zal er dan overblijven? We zullen dan begrijpen dat de manier om geluk en welvaart te bereiken in de verbinding tussen ons ligt.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: In the New World, We’ll Compete Over Bestowal to Others
Laitman.com Post: It’s Impossible to Run Away from the Global Egoism
Laitman.com Post: The New Generation – a Definition
Kabbalah Today Article: “Havoc in Modern-Day Babylon”
Lesson on Baal HaSulam Article: “Love for the Creator and Love for the Created Beings”

One Comment

  1. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: Succes Ligt In De Verbinding Tussen Ons […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed