Schenking Kan Ons Meer Vervullen Dan Al Het Andere

hopeEen vraag die ik heb gekregen: Ik begrijp niet wat er met de maatschappij gaat gebeuren gedurende deze overgangsperiode van de wens om te ontvangen, naar de wens om te schenken. Mensen zullen niet meer tevreden zijn met geld of macht, maar ze zullen ook nog niet weten wat schenking is. Wat zal de mensen stimuleren of motiveren om schenkingsdaden te verrichten? Hoe zullen de mensen in staat kunnen om het te verlangen zonder enig genot uit dit idee te krijgen?

Mijn Antwoord: Mensen zullen zich vervuld voelen omdat de samenleving ze zal aanmoedigen om te schenken. De maatschappij zal de persoon respecteren en belonen wegens zijn schenking, en dit zal hem vervullen. Het doel van onze ontwikkeling is m een inter-persoonlijke verbinding tussen ons te bereiken, waar alleen als deze verbinding ons de brandstof zal geven om te schenken en om lief te hebben.

Uiteindelijk is dat wat een persoon écht wil niet alleen geld op zijn rekening, succes of macht, maar innerlijke vervulling, of een bepaalde houding ten aanzien van hem vanuit de maatschappij. Al het genot dat boven en voorbij aan onze vitale, fysieke noodzakelijkheden is, wordt waargenomen als ontastbare, virtuele vervulling.

Bovendien is er iets wat we beschouwen als dierbaarder dan vervuld worden door geld, en dat is de vervulling die we voelen uit de respect en erkenning door de maatschappij. Dit is wat de rijke en machtige mensen ook willen, maar het niet kunnen krijgen, omdat als ze respect en erkenning krijgen, het nep is, verworven door middel van omkoperij.

Het ergste voor een persoon is om kritiek, vernedering en minachting te ervaren vanuit de samenleving en van zijn eigen kinderen. Dit is erger dan de dood zelf. Het tegenovergestelde hiervan is respect, erkenning en waardering; deze geven ons de grootste vervulling in het leven.

Onze taak is om een publieke opinie te voeden, die een ieder zal dwingen om te veranderen, om te omschakelen van nemen van de samenleving, naar geven aan de maatschappij. Iedereen zal dan de beloning voelen die samenhangt met de kans om aan de samenleving te schenken.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Wat Is Het Verschil Tussen Geld En Ware Vervulling?
Laitman.nl Artikel: Algemene Opinie Moet Veranderd Worden Door Onderwijs Over Goedheid

Engelstalig:
Interview: “Society’s Approval is the Greatest Reward “
Kabbalah Today Article: “When in Rome, Do as the Romans Do – Worship a Horse!”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed