Open De Deur Naar De Spirituele Wereld

marriageIn de fysieke wereld, zelfs als een deur dicht zit, kan je nog steeds zien dat er een deur zit. In de spirituele wereld echter, kan je de deur niet zien totdat deze opengaat. De deur zelf is onzichtbaar: het is een stevige muur. Een persoon kan alleen door de deur heen gaan, als hij zichzelf in de voldoende mate gecorrigeerd heeft.

De doorgang naar de spirituele wereld wordt aan een persoon geopenbaard zodra hij zijn eigenschappen gelijk maakt aan die van de volgende gradatie. Maar hij zal de deur noch de opening een seconde daar voor zien.

Zodra de persoon zijn eigenschappen gelijk maakt aan die van de volgende graad, door de eigenschap van schenking te verkrijgen, die van hem vereist wordt, dan zal hij op dat moment de deur zien en zal deze zich voor hem openen. Dan zijn de Kli en het Licht verenigd.

(Uit Deel 1 van de Dagelijkse Kabbalah Les).

One Comment

  1. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: Open De Deur Naar De Spirituele Wereld […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: