Onze Integrale Wereld Is Een Cirkel Zonder Begin Of Einde

upperEen vraag die ik ontving: Hoe kan iemand zijn eigen egoïsme haten zonder tegelijkertijd anderen te haten?

Mijn Antwoord: Het probleem van de huidige wereld is dat iedereen de ander de schuld geeft. Als we echter spreken over een gesloten, integraal systeem dan heeft iedereen schuld; niemand heeft gelijk of ongelijk. Als het kwaad bestaat dan is het een resultaat van ieder van ons.

Als alle tandwielen met elkaar in verbinding staan dan is er geen een “wiel” dat beloning of straf kan ontvluchten; ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Je kan niet zeggen dat iemand moet draaien of anderen ertoe moet dwingen ten gunste van de ander, ze bewegen allemaal simultaan. Daarom moet onze correctie wederzijds zijn.

Dit betekent dat we allemaal samen moeten beslissen: “Laten we ermee ophouden in allerlei verschillende richtingen te willen draaien en eenzelfde richting opgaan, zoals een geheel, voor elkaar”.

Iedereen is verantwoordelijk voor hetgeen er in de wereld gebeurt. Er zijn geen criminelen en geen slachtoffers. We zijn allemaal in gelijke mate verantwoordelijk voor alles wat goed en slecht is. Dit is zo omdat we in een integrale wereld leven, en de representatie van een integrale wereld is een cirkel, welke geen begin en geen eind heeft. Dus is er niemand om te beschuldigen. Iedereen levert zijn bijdrage aan hetgeen gebeurt in de maatschappij.

We moeten de Natuur van een integraal systeem bereiken en beginnen om iedereen anders tegemoet te treden. Als ik de herkenning van het kwaad bereik dan kom ik tot de realisatie dat ik de enige crimineel in de wereld ben.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Je Moet Niet Rommelen Met De Balans In De Natuur!

Engelstalig:
Talk: “Reward and Punishment”
Lesson on Article: “The Essence of Religion and its Purpose”
Baal HaSulam Article: “The Arvut (Mutual Guarantee)”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: