Japan’s Top Wetenschap Prijs Toegekend Aan Onderzoeker Bestempeld Als “Paniekzaaier” 40 Jaar Geleden

laitman_2008-11-14_7030In het Nieuws (van WBCSD):Japan eert ‘Grenzen aan de Groei’ wetenschappelijk auteur“. Japan heeft zijn top wetenschappelijke prijs aan de Amerikaanse onderzoeker toegekend, die decennia geleden voorgespeld heeft dat snelle economische groei en populatiegroei op een begrensde planeet tot een instorting van de beschaving zouden leiden.

Professor Dennis Meadows leidde het onderzoeksteam dat in 1972 bij het onderzoek “De Grenzen aan de Groei” aankondigde dat volgens de huidige trends de mensheid per 2100 richting verdoemenis ging. Dit voorspelden ze door gebruik te maken van een computer model genoemd Wereld 3.

Meadows, van het Massachusetts Instituut voor Technologie, was de hoofdauteur van het onderzoek, die een bestseller werd, maar ook bestreden werd als alarmerend en tegengesteld aan technologie en vooruitgang…

Meadows, 65, ontving de jaarlijkse Japanse prijs van $ 500.000 van Wetenschap en Technologie Fonds voor “transformatie in de richting van een duurzame samenleving in harmonie met de natuur”. In zijn onderzoek verdedigde Meadows dat “menselijke vraag het natuurlijke aanbod overschrijdt”. Tenzij de menselijke ras zou overgaan van exponentiële groei en economische groei, naar een duurzaam systeem, verdedigde zijn team, zouden ze de grenzen van de Aarde “voorbijschieten”, wat tot een ondergang van de menselijke beschaving zou leiden.

Meer dan drie decennia later – zei Meadows dat hij steeds minder tekenen van hoop ziet. Meadows pleitte dat de sleutel lessen nog niet zijn geleerd, en dat de zoektocht naar oplossingen voor de crisis gebaseerd zal blijven op “vertrouwen in de markt en de huidige geloof in de technologische vooruitgang”. Inderdaad is het meest gemeenschappelijke beleid om de economische problemen op te lossen een wanhopige inspanning om de groei van de fysieke economie terug te voeren naar zijn historische exponentiële spoor” – zei hij “En ik weet dat dit beleid niet zal werken”.

Mijn Commentaar: Bijna 40 jaar zijn voorbij gegaan sinds hij zijn prognose bekend heeft gemaakt. En alles is inderdaad slechter geworden! Alles wat hij gezegd heeft is uit gekomen.

Echter er is een oplossing: om gelijkwaardigheid met de Natuur te bereiken door alleen dat te consumeren wat nodig is voor ons bestaan. Dan zullen we genoeg alles hebben, ongeacht hoeveel mensen er in de wereld zijn!

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De FinanciëleCrisis Verbleekt In Vergelijking Met De Dreigende Ecologische Crisis
Laitman.nl Artikel: We Hebben Geen Overschot Nodig In De Toekomstige Samenleving

Engelstalig:
Laitman.com Post: Disasters and Diseases Come to an End When Humanity Unites Above Selfishness
Laitman.com Post: Crisis and Resolution
Baal HaSulam Article: “Building the Future Society”

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Hoe Een Juiste “Relatie Toezichthouder” Op Te Zetten Laitman.nl Artikel: Japan’s Top Wetenschap Prijs Toegekend Aan Onderzoeker Bestempeld Als “Panie… Laitman.nl Artikel: Wikipedia Over Globalisering, Integratie En Het Vlinder […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed