Ter Nagedachtenis Van Rabash

rabash-2_100_wpVandaag is de dag waarop we mijn Leraar Rav Baruch Shalom Levi Ashlag – Rabash herdenken. We worden allen gevoed door wat we van hem ontvangen hebben. Hij was de enige persoon die Baal HaSulam begreep, die zijn pad vervolgde, en de methode doorgaf aan een aantal van zijn studenten. Het feit is, dat we in staat zijn om te vorderen door gebruik te maken van Baal HaSulam’s methode, om te zien, horen, voelen en begrijpen wat hij schreef, alleen mogelijk is dankzij Rabash.

Rabash schreef een artikel per week, en we hebben meer dan 400 van zijn artikelen. In deze artikelen geeft hij een uitleg van de hele wetenschap van Kabbalah, waar onder alles wat betrekking heeft op het innerlijke werk van de persoon. Met deze artikelen, heeft hij ons de mogelijkheid gegeven om het gevoel van de spirituele wereld binnen te gaan. Hij legde de hele methode uit op een systematische, eenvoudige en toegankelijke manier, waar de mensen zich makkelijk in kunnen vinden.

De reden waarom hij vaak citaten uit de Thora, Talmud en andere Kabbalistische bronnen gebruikte was om ons te laten verbinden met de oorspronkelijke bronnen en om ons te helpen begrijpen hoe hun schrijvers (Kabbalisten) dachten. Dit is hoe zij hun gevoelens aan ons overbrachten.

Er bestaat geen twijfel dat we zonder de boeken van Rabash niet in staat zouden zijn geweest om ons te verbinden met de geschriften van Baal HaSulam. Zonder de uitleg van Rabash, zou het voor ons onmogelijk zijn om de boeken van Baal HaSulam te “openen”.

Ik ben dankbaar aan de Hoogste Kracht voor het toezenden van zo’n grote Leraar, door wie wij Kabbalah hebben ontvangen. Zijn levenswerk was een spirituele doorbraak naar een nieuw niveau en de onthulling van de methode van Kabbalah aan ons.

Baal HaSulam legde deze methode ook in zijn artikelen, maar ze bleven toch verborgen. Rabash nam de materialen van zijn vader en herschreef ze op een manier die de wereld zou begrijpen. Hij gaf het tevens mondeling door aan zijn studenten.

Rabash was de eerste Kabbalist, in de hele geschiedenis van Kabbalah die openlijk studenten begon aan te nemen. Na een jaar met Rabash te hebben gestudeerd, gaf ik een aantal lessen bij het Berg centrum. Deze lezingen waren niet open voor het grote publiek, maar alleen voor de instructeurs. Na deze lezingen, verlieten alle instructeurs het Berg centrum, omdat ze begrepen dat wat zij aan het doen waren, helemaal geen Kabbalah was, maar meer handel.

Ik nam ze mee om te studeren met Rabash, samen met een hele groep van jonge, seculiere mensen. In het totaal waren het ongeveer veertig mensen. Rabash was toen 77 jaar oud, en hij woonde zijn hele leven in Bnei Brak – een Joods Orthodoxe gemeenschap, met een overvloed aan verboden en geboden. Maar ondanks alles, was hij niet band om al deze nieuwe, seculiere mannen als zijn studenten toe te laten!

Deze mensen waren niet van plan om terug te keren naar religie; ze kwamen bij hem om uitsluitend Kabbalah te studeren. Dit is hoe hij begonnen is om Kabbalah te onderwijzen aan seculiere jonge mannen uit Tel Aviv! Dit was een revolutie, hij stuurde de wereld in de richting van correctie. Dit was een volkomen nieuw fenomeen, dat nog nooit in de geschiedenis van Kabbalah plaats had gevonden. Het was het begin van verspreiding van de wetenschap van Kabbalah op grote schaal, aangezien die veertig studenten zijn pad vervolgden.

Rabash was een groot revolutionair. Hij bezat een enorme innerlijke kracht die hem in staat stelde om dit te doen, ondanks zijn Chassidische gemeenschap en zijn familieleden.

Alles wat ik heb, heb ik van hem ontvangen. Onze groep, Bnei Baruch (de Zonen van Baruch) is naar hem genoemd. En ik geloof dat we daadwerkelijk het zullen verdienen om zijn spirituele erfgenamen te worden.
Laat de herinnering aan hem in ons gezegend zijn!

Verwante Materialen:
Rabash – De Laatste Grote Kabbalist
Rabash – De Ervaringen in Tiberias

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: