Hoe Zal Het Zijn Als We Naar Het Niveau Van De Natuur Stijgen?

the-spiritual-goal-is-the-same-for-everyoneAlles in de werkelijkheid is onderverdeeld in:

Het innerlijke deel: de spirituele wereld, de wereld van de wortels, beslissingen en intenties.

Het uiterlijke deel: onze wereld, de wereld van de takken, gevolgen, handelingen en uitvoering.

Ons werk heeft te maken met het blootleggen van het innerlijke deel door dingen die ons overkomen en de invloeden die ze op ons uitoefenen. Met andere woorden, we moeten van het niveau van de handeling stijgen naar het niveau van de intentie om te kunnen begrijpen wat de enkele en gemeenschappelijke Kracht, genoemd Natuur van ons verlangt en waarom het ons precies op deze manier ontwikkelt. Door te onderzoeken wat ons overkomt, zullen we volledige kennis krijgen over onszelf en de Natuur (of de Schepper), waar onder Zijn verlangen, redenen, plannen en gedachten.

Om deze kennis te verkrijgen, dient men dezelfde eigenschappen te verwerven, die inherent zijn aan de Natuur: de kwaliteit van de schenking, liefde en gemeenschappelijkheid tussen al zijn delen. Anders zal men het niet begrijpen. Als men dezelfde handelingen uitvoert als de Natuur, en als men deze handelingen bestudeert en ermee instemt, verwerft men het niveau van de Natuur (de Schepper). Dit is hoe men het niveau van Adam bereikt (van het woord Edameh – gelijkwaardig aan de Natuur, de Schepper).

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Focus On Intentions Rather Than Desires
Laitman.com Post: The Difference Between Art and Bestowal
Laitman.com Post: External Manifestations of Spiritual Experiences Versus Their Inner Essence
Shamati #30: “The Most Important Is to Want Only to Bestow”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed