Hoe Zal De Maatschappij Van De Toekomst Beginnen?

now-you-can-share-perceptions-over-the-internetEen vraag die ik heb gekregen: Wat voor een overheid zal eerder dit experiment om een nieuwe samenleving te maken uitvoeren  – eentje dat zich reeds het socialisme voor de geest kan halen, of tegenovergesteld, eentje dat al genoeg heeft van het kapitalisme?

Mijn Antwoord: Ik denk niet dat het afhankelijk is van de fysieke status van een overheid, maar van de conditionering van de mensen om de oorzaak van de crisis waar te nemen en de behoefte om er boven uit te stijgen, om het te overwinnen door zich te verenigen en om te begrijpen dat er tegenwoordig geen ander middel voor overleving bestaat.

En zoals Baal HaSulam zegt, kan deze methode in elk land werken (maar niet perse in de hele wereld). Echter is het afhankelijk van de niveau van de menselijke perceptie, of het niveau van de ontwikkeling. Om het te laten werken, moeten de mensen reeds het besef hebben of een begrip er van hebben dat er geen andere uitweg is voor hun situatie, en dat dit de enige manier is om te overleven. Echter moet het niet gebeuren door zich met iemands persoonlijke leven te bemoeien of door het publiek te dwingen, zoals het in de Sovjet Unie gebeurde.

De maatschappij zelf moet er van overtuigd zijn dan de oude ideeën, beslissingen, benaderingen en bestuur niet meer werken. Dit kan eerst in Amerika gebeuren, daarna in Rusland, en vervolgens Europa. Echter denk ik niet dat dit betrekking heeft op de technologisch en sociaal onderontwikkelde landen, en landen die geregeerd worden door een dictator of “volksregimes”. Deze landen missen nog steeds het nodige niveau van publieke ontwikkeling en bewustzijn. Ze zullen dit principe aanvaarden na de ontwikkelde landen, (gedeeltelijk omdat ze gedwongen zullen zijn om hier aan deel te nemen wegens politieke en sociale redenen).

Ik geloof dat een internationaal fonds en een wereldoverheid, ook al wordt deze met tegenzin gevormd, een beweging zal teweegbrengen, waarin me samenwerkt, door zelf een voorbeeld te stellen en daardoor morele druk uit te oefenen. Tenslotte wordt de mensheid georganiseerd als een piramide: een deel van de mensheid is reeds in staat om het belang van integrale ontwikkeling te beseffen, terwijl andere delen alleen deel kunnen nemen door te beseffen dat er geen andere optie is. Echter volgens de wet van de Natuur, zal iedereen uiteindelijk volledige harmonie moeten bereiken en gelijkwaardig moeten worden aan de hele Natuur.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Mensheid En De Natuur Willen Hetzelfde: Eenheid
Laitman.nl Arikel: We Hebben Geen Overschot Nodig In De Toekomstige Samenleving
Laitman.nl Artikel: Onze Verbinding Versnelt Onze Ontwikkeling Met Zeven Miljard Tot De Zeven Miljardste Macht
Laitman.nl Artikel: Moeten Werklozen In Het Onderwijs Gaan Werken?

Engelstalig:
Baal HaSulam Article: “Building the Future Society”

One Comment

  1. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: Hoe Zal De Maatschappij Van De Toekomst Beginnen? […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed