Het Vlinder Effect Is Het Krachtigst Op Het Niveau Van De Gedachten

betEen vraag die ik heb ontvangen: De wereld ondergaat de laatste tijd veel drastische veranderingen. Hebben deze verandering ook invloed op het levenloze en het dierlijke niveau van de Natuur?

Mijn Antwoord: Wat wij zien is slechts een klein deel van wat er in de wereld gebeurt. In werkelijkheid sterven er verschillenden soorten planten, vissen, vogels en dieren uit. Waarom gebeurt dit?

De wereld is heel en integraal en al zijn delen zijn onderling verbonden. Daarom veroorzaakt zelfs de kleinste verandering in dit verenigde, onderling verbonden systeem veranderingen in het hele organisme van de Natuur.

Dit is analoog aan een lichaam, waar een klein wondje gevoeld wordt door het hele lichaam, en de vitale functies van het lichaam er onmiddellijk op reageren door het beschadigde deel te isoleren.

Vergelijkbaar, is de wereld crisis een gevolg van het menselijk handelen, aangezien de mens de grootste kracht bezit van alle andere delen van de natuur. Hij omvat de hele wereld en is daarom in staat om het te veranderen.

De wereld is gebouwd als een piramide. Deze bestaat uit het levenloze, vegetatieve, dierlijke en menselijke niveaus (van onderen naar boven toe). De totale som van alle levenloze objecten is gelijk aan één object of vertegenwoordiger van het vegetatieve niveau; de totale som van alle vegetatieve objecten is gelijk aan slecht één element van het dierlijke niveau; en het hele dierlijke niveau is gelijk aan één persoon. Stel je dus voor hoeveel groter de kracht van de Hoogste Graad is vergleken met de lagere graad, aangezien slechts één van zijn elementen groter is dan alles in de lagere graad!

Daarom heeft één negatieve gedachte of één klein negatief verlangen van de mens een negatief – een duizenden malen sterker – impact op alle lagere graden.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Wat Is Balans In De Natuur?
Laitaman.nl Artikel: Alle Wonderen Worden Geschapen Door Onze Verlangens

Engelstalig:
Kabbalah for Beginners: “The Pyramid”
Interview with the Future: “The Power of a Directed Desire”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed