Het Verlangen Naar Het Doel Moet Volledig Zijn

Laitman_2009-02-03_6Het verlangen moet volledig zijn. Neem bijvoorbeeld een politicus wiens doel het is om minister president te worden. Zijn hele leven is hierop gericht. Door dit doel voor zichzelf gesteld te hebben, is hij bereid om al zijn principes aan de kant te zetten en door het modder te kruipen, om dit doel te bereiken.

Alles behalve dit doel is secundair voor hem De mogelijkheid om minister president te worden omvat het hele spectrum van zijn interesses, en vermindert ze naar alleen dat wat hem kan helpen om zijn doel te bereiken. Dit is wat we een “volledig” verlangen noemen.

Een persoon die er naar streeft om het Licht aan te trekken dat hem terugvoert naar de Bron, onderzoekt alle eigenschappen van zijn eigen natuur en de wereld, samen met alle obstakels langs zijn pad, als zijnde een middel om het doel te bereiken.

Dit onderzoek en het hele verlangen behoedt mij ervoor om van het pad af te wijken, onder het gewicht van mijn eigen egoïsme. Als iemand over mij roddelt, mij probeert weg te jagen, of mij ophoudt, of als ik te maken krijg met gezondheidsproblemen, familie verantwoordelijkheden en stress, dan aanvaard ik dit alles met dankbaarheid, als hulp voor me om naar nieuwe gebieden door te breken ten aanzien van spirituele groei.

Als ik op een juiste en volledige manier op het doel gericht ben, ontdek ik dat alle obstakels mij op mijn pad helpen. Alle vestoringen worden “hulp tegen mezelf”- tegen mijn egoïsme.

Er is niets in de wereld dat niet als een middel kan dienen om het doel te bereiken. Tenslotte heeft de Schepper alles voor de mens en zijn missie geschapen. Het is alleen de kwestie hoe we de “munitie” inzetten, waarover we kunnen beschikken.

Als ik echt het doel nastreef, duwt alles mij in de richting van het doel. Als ik echter mezelf toesta om afgeleid word, door “omstandigheden die eerst verholpen moeten worden”, als ik de verstorigen zelf aanspreek, in plaats ze in te zetten als een middel om het doel te bereiken, in plaats dat zij mij helpen, dan zullen ze ook slechts verstoringen blijven.

Alleen mijn uitgesproken streven naar het doel zal de obstakels transformeren, in uitgesproken steunpunten langs mijn pad. Iets wat ik waarneem als een “sterke tegenwind”, ontdek ik opeens als iets wat handelt om mij keer op keer te steunen, iets wat mij hulpt en me vooruit leidt. Door deze “overduidelijke tegenwerking” is eigenlijk de Schepper die mij helpt te vorderen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Laitman.com Post: How To Build Your Ten Sefirot And Fill Them With The Creator’s Light
Laitman.com Post: The Many Layers Of Desire (Advanced)
Laitman.com Post: How To Aim At A Worthy Spiritual Target (Advanced)
Shamati #30: “The Most Important Is to Want Only to Bestow”
Kabbalah for Beginners: Chapter 4: “The Desire for Spirituality”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed