Het Stijgen Van De Effecten Markt Is Een Volstrekte Leugen

a-reshimo-is-ones-complete-future-stateEen vraag die ik heb gekregen: In de wereld van tegenwoordig, ontvangen de bestuurders van grote financiële bedrijven miljoenenbonussen. Doordat ze overheidsteun ontvangen heb, gebruiken ze dit in hun voordeel – door persoonlijke rijkdom te vergroten, en vooral zelf niets in te leveren, terwijl gewone burgers voor hun fouten moeten betalen.

Mijn Antwoord: Dit is correct! En het zal alleen maar erger worden totdat we inzien dat ons egoïsme kwaadaardig is. Zonder dit besef, zullen we niet verder kunnen komen. Dit is waarom we zullen zien dat dingen steeds slechter worden: de “hoge piefen” zullen ons helemaal droog proberen te zuigen, waardoor we alleen het minimum voor ons bestaan zullen hebben.

Iedereen denkt dat deze bedrijven door kunnen blijven bestaan in hun huidige situatie, alleen als ze een beetje hier en daar repareren, met behulp van het door de overheid gesteunde smeergeld. We zullen doorgaan om veel miljarden te pompen in deze ondernemingen, totdat elk land op het punt van bankroet en instorting staat.

Uiteindelijk zullen we het enorme kwaad blootleggen, dat gelegen is in deze egoïstische reguleringen, en de mensheid zal zich eraan overgeven dat het noodzakelijk is om zulke regelgeving te elimineren. Daarom is het belangrijkst voor ons om het kwaad van ons egoïsme sneller te onthullen.

In de tussentijd gaat het wereldwijde financiële spel door als we de indexen zien stijgen. Maar gaat de productie industrie gewoon weer door? Alles is stopgezet. Verkopen ze meer olie? Nee – omdat de productie industrie, de hoofdconsument, niet functioneert. Alles gaat bergafwaarts, maar om een of andere redenen, stijgen de aandelen in hun waarde. Wat is er aan de hand hier?!

Mensen gebruiken iedere situatie die hun kant op komt met een blinde aanpak: ongeacht alles moeten we winst maken! Maar morgen, zullen ze misschien hun miljoenen weg moeten gooien omdat ze niets waard zullen zijn! Maar wie maakt zich nou zorgen om morgen – vandaag betekent het geld alles voor me!

Er is geen andere manier voor mensen om dingen in te zien, omdat het egoïsme niet ziet of doorheeft wat er morgen zal gebeuren. Het spel gaat dus door.

Bovendien moeten we begrijpen dat de financiële wereld niet de methode bezit om met het probleem om te gaan. De mensen begrijpen de verandering niet die nu plaats vinden. Ze weten alleen dat de winst die ze vandaag de dag maken, hun winst is. En als zij geen winst maken, dan maakt iemand anders het. Dit is de wet van concurrentie: of jij wint of ik. En aangezien niemand, de overheid en de maatschappij, en niet het hele economische systeem de oplossing heeft, zullen ze dit spel voortzetten. Niet doorgaan valt niet onder de opties. Ze kunnen hun effectenbeurzen niet sluiten, in ieder geval niet voor nu, nu er nog een schijn van herstel is. Maar de waarheid is, dat de val doorgaat: statistieken laten zien dat er een daling is in productie. Wat is dan de reden dat de beurzen stijgen? Het gebeurt wegens het speculeren.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Kleine Prins Verklaart De Financiële Crisis

Engelstalig:
Kabbalah Today Article: Navigating Through the Financial Storm
Kabbalah Today Article: Can We Stop Being Scrooge?

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Het Stijgen Van De Effecten Markt Is Een Volstrekte Leugen Laitman.nl Artikel: De Periode Van Egoïstische Ruilhandel Is […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed