Het Recept Voor Geluk

soul4Twee vragen die ik heb ontvangen over onze relatie met anderen:

Vraag: Begrijp ik het goed dat degenen die Kabbalah studeren zich uiteindelijk gelukkiger zullen gaan voelen omdat ze de werkelijkheid beter begrijpen? En is het waar dat degenen die niet studeren in een toestand zullen blijven die hen alleen maar zal doen lijden?

Mijn antwoord: Dit is waar, maar anderzijds is iedereen verbonden door middel van het humanitaire stelsel. Daarom is het onmogelijk voor iemand om zich goed te voelen zolang een ander zich slecht voelt.

Iemand stuit op veel belemmeringen tijdens het proces om zijn egoïstische verlangens te corrigeren. Hieronder vallen ook de belemmeringen die worden veroorzaakt door onze onderlinge verbinding met anderen. Van deze kant moet de wereld nog meer leed ondervinden om het verlangen naar correctie te krijgen. Er is geen andere manier voor de mensheid om vooruitgang te boeken.

Vraag: De verandering die we tot stand moeten laten komen is door een nieuwe onderlinge verbinding op te bouwen met anderen, gebaseerd op naastenliefde. Zal dit alle problemen oplossen die worden veroorzaakt door de onjuiste relatie tussen de mensheid in deze wereld?

Mijn antwoord: Dat is precies wat de ellende in de wereld zal doen oplossen. Er is geen ander probleem dan de onjuiste verbinding tussen de mensen. Bij een gebrekkige verbinding blijft de Schepper verborgen en wanneer blijkt dat er een juiste verbinding bestaat zullen wij de Schepper onthullen. 

De terugkeer van de juiste verbinding tussen de mensen wordt genoemd “de terugkeer van de Schepper naar het schepsel”. De verbinding tussen de mensen wordt genoemd de Schepper, afkomstig van het woord Bore: Bo – kom en Re – zie. We zien Hem binnen de verbinding tussen ons in.

Dit is waarom het gebod “Houdt van uw naaste als van uzelf” het belangrijkste gebod is, dat alle gecorrigeerde handelingen van de mens omvat.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: “Bemin Uw Naaste” Is De Voorwaarde Die De Natuur Ons Stelt

Engelstalig:
Laitman.com Post: The Creator’s Name Means “Come and See” (Advanced)
Baal HaSulam Article: “The Love for the Creator & Love for the Created Beings”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed