Het Recept Voor Eeuwig Genot (Voor Gevorderden)

recipeEen vraag die ik ontvangen heb: Wat is het verband tussen de openbaring van een nieuwe Kli of verlangen, en de onthulling van de Schepper?

Mijn Antwoord: Ze zijn hetzelfde, omdat het Licht op ons neerschijnt vanuit de verhulling. Wat bedoel ik hiermee? De wetenschap van Kabbalah legt uit dat dit proces is net als een flirt. In onze wereld bijvoorbeeld, verhult een vrouw zichzelf, en openbaart zichzelf geleidelijk aan een man. Het is een spelletje, waar schoonheid onthuld wordt vanuit de verborgenheid, en deze verborgenheid is wat aantrekkelijk is.

Terwijl we in de staat van verhulling zitten, verkrijgen we het verlangen naar de openbaring. Maar dit is niet alles: de openbaring die we later verkrijgen, moet ook verborgen zijn voor ons eigen egoïsme. Dus de Schepper blijft verborgen om Zich aan je te openbaren. Hij openbaart Zichzelf terwijl Hij verborgen is. Aan de andere kant, als je bereid bent om het scherm te aanvaarden dat de Schepper van je egoïsme te verbergen, en zelf je scherm te bouwen, waarbij je ego verborgen wordt, stijg je daarmee boven jouw egoïsme uit en onthul je de Schepper.

Op dat moment, zijn er geen schermen van verhulling meer tussen jullie twee. In plaats hiervan, bewaak je je ego, als of je het verborgen moet houden. Je behoudt altijd de verhulling, maar nu doe je het binnen in je houding ten aanzien van de Schepper. Dit is echter geen verhulling van de Schepper, maar een verhulling van jouw egoïsme. Dit is hoe je vervulling bereikt.

Ons hele probleem in deze wereld is dat we het scherm wegcijferen en onszelf rechtstreeks proberen te vervullen, maar deze vervulling, maakt het verlangen onmiddelijk onklaar. Het maakt niet uit hoe hartstochtelijk de persoon dat wenst te bereiken waar hij naar verlangt – of dit nu voedsel, drank, seks of roem is – zodra hij het heeft, vervaagt het genot onmiddellijk. Hij verlangt er zo naar en besteedt er jaren aan om het na te streven, maar zodra hij het bereikt, is het genot verdwenen.

Waarom is dit!? Een persoon spaart jarenlang voor een nieuwe woning, daarna koopt hij het uiteindelijk, en een week later, of misschien twee weken of een maand, heeft hij niet meer het gevoel van nieuwigheid en genot. En dit komt doordat hij door middel van het kopen van deze woning hij het scherm weggecijferd heeft.

De hele wetenschap van Kabalah spreekt over hoe het genot te openbaren en te ontvangen, terwijl we het scherm houden. Op deze manier kunnen we het genot bewaken, waarbij we waarborgen dat het ons zal vervullen zonder te vervagen. Als gevolg hiervan kunnen we het gevoel van eeuwig en volmaakt leven bereiken.

De enige reden waarom we ons waardeloos, gebrekkig en sterfelijk voelen is omdat we het scherm verwerpen – de scheiding die moet bestaan tussen het genot en het verlangen. Mensen die in technologie werken weten hoe ze dit principe moeten toepassen. Ze verbinden twee draden niet direct, omdat dit een kortsluiting zou veroorzaken. In plaats hiervan bouwen ze er een weerstand tussen ze – en hierdoor kunnen ze een goed product krijgen. Echter als het op ons leven aankomt, laten we dit principe buiten beschouwing, en dit is waarom ons apparaat werkt, terwijl wij, het hoofdapparaat nog steeds niet gecorrigeerd zijn.

De grootste wijsheid ligt in het weten hoe de deklaag te houden, waarmee de Schepper zich in de eerste instantie verhult, omdat de verhulling ons dan altijd zal aantrekken. Echter, zullen we dan ons verlangen moeten verbergen, ons egoïsme, en er boven uit stijgen. Dit is hoe we de Schepper zullen openbaren. Als we dit doen, verliezen we onze Kli of verlangen niet, omdat we telkens een nieuw verlangen ontvangen, en het scherm er overheen, en daarmee de Schepper onthullen.

Dit is de wetenschap van openbaring – de wetenschap van Kabbalah, waar we echt ontvangen wat we verlangen, en we het niet onmiddellijk verliezen, zoals alles wat we in onze wereld verkrijgen. In de spirituele wereld, kun je de openbaring van de Schepper niet eens voor een seconde verkrijgen als je van plan bent het scherm te weigeren. Je moet eerst het scherm voorbereiden, dat jouw egoïsme verbergt, en dan kun je de Schepper er boven openbaren. Je hebt de voorbereiding nodig.

Dt is waarom we door de voorbereidingsfase moeten gaan – de eerste paar jaren van Kabbalah studie. Uiteindelijk, moet de persoon leren hoe zichzelf te dwingen of te overtuigen, en te begrijpen dat hij een deklaag nodig heeft. Dit is waarom er geschreven staat dat de “wetenschap voor de bescheidene” is – hiermee wordt bedoeld, de persoon die zijn verlangen om genot te ontvangen kan verbergen. Het is precies door deze verhulling van het verlangen, dat de persoon de voldoening binnen in dit zelfde verlangen kan ontvangen, en deze vervulling zal nooit vervagen. 

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Catch-22 Of Our Correction
Laitman.com Post: Turning Concealment Into Revelation
Attaining the Worlds Beyond: “Revelation and Concealment”
The Path of Kabbalah: Chapter 3.6-”The First Restriction, Screen, Partzuf
icon for podpress  Soul, Screen and Delight [1:23m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed