Het Kabbalah En Wetenschap Debat: Gaan Dromen Over Het Verleden Of De Toekomst?

laitman_2009-03_8183In het Nieuws (van The Telegraph): Een moeilijke dag voor de boeg?” Professor Allan Hobson is een vooraanstaande psychiater aan Harvard en zijn model, genoemd “protobewustzijn” verdedigt dat het dromen geen onbewust proces is, maar een bewust proces: niet een manier om de onopgeloste kwesties te verwerken, maar eentje om ons voor te bereiden op de volgende dag. Dromen, zegt hij, geven ons noodscenario’s, opdat we onze omgangstechnieken in veiligheid kunnen oefenen – een generale repetitie voor de mentale en fysieke uitdagingen van de wakkere wereld.

Mijn Commentaar: Kabbalah beschouwt dromen als een proces van het sorteren van informatie van de dag die gepasseerd is, om wijs uit te kunnen worden en om de indrukken van de persoon op te slaan wat betreft de gebeurtenissen die gebeurd zijn.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Dromen: De Spirituele Betekenis
Laitman.nl Artikel: Alle Beelden Die We Zien, Worden In Onze Hersenen Gevormd

Engelstalig:
Laitman.com Post: Where Do Thoughts, Ideas, and Dreams Come from?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed