Het Beste Onderwijs Vormt Een Student Tot Een Mens

there-are-no-creatures-on-other-planetsEen vraag die ik ontving: Wat betekent het Hervormende Licht in de opvoeding van kinderen?

Mijn Antwoord: Het Hervormende Licht is een Hogere kracht, de kracht van wijsheid die komt vanuit de leraar en heeft invloed op de student die vervolgens vraagt: “Wat is het?”

Het Hervormende Licht is een effect van een hoger niveau op een lager, een invloed van kracht en status, geen kennis. Als de lagere zijn kwaliteiten op gelijke hoogte brengt met de hogere dan onthult hij hetgeen er in de hogere leeft. Daarom houdt ware opvoeding in dat de kinderen constant worden voorzien van situaties die zijn moeten overwinnen. Door discussie, probleemoplossing en het overwinnen van obstakels op hun eigen manier zullen ze uiteindelijk de kennis zelf ontdekken en bereiken.

Het blijkt dat de meest eerlijke vorm van onderwijs door discussie plaatsvindt. Oude scholen gebruikten precies die methode. Rabbi Akiva zat onder een boom omgeven door zijn studenten en zij discussieerden over diverse onderwerpen.

Ook in andere landen werden er speciale plekken gebruikt waar mensen naar toekwamen om te discussiëren over diverse onderwerpen. Ze kwamen en gingen in vrijheid, luisterden naar anderen en spraken hun mening uit. Dank zij deze discussies en de vrije uitwisseling van meningen werd een persoon in de gemeenschap opgenomen. Deze vorm van onderwijs was karakteristiek voor vele culturen, zelfs het woord “school” vanuit het Grieks vertaald betekent vrije tijd – goed bestede tijd.

Hierin ligt de essentie van een school: een persoon gaat er naar toe om deel uit te maken van de prettige sfeer die zijn ontwikkeling ten goede komt. In plaats daarvan stoppen we nu droge leerstof in de kinderhoofden, hen vastbindend aan nadelen. Ze kunnen zo’n onderwijs niet uitstaan. Ten eerste leert een persoon niets zelf, hij is meer een robot die vol wordt gepropt met data en ten tweede wordt hij niet gevormd tot een mens, en dat brengt, volgens Plato en Aristoteles, grote schade toe.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Oplossing Voor Onze Falende Onderwijs Systemen Is Om Het Hoogste Bestuur Te Bestuderen

Engelstalig:
Laitman.com Post: Education By Way Of Dialogue And Discussion
Laitman.com Post: Lessons For Children Every Sunday
Article: “Higher Education”: How to Raise Happy Children”
TV Program: Ask the Kabbalist (September 11, 2008)

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed