Een Vriendelijke Innerlijke Handeling Is Goed Voor Je

laitman_2009-03_8183In het Nieuws (van EurekAlert):Levenskracht in verband gebracht met het vermogen van het lichaam om stress te weerstaan“. Ons vermogen om stressgerelateerde, ontstekingsgevoelige ziekten kunnen mogelijk met elkaar in verband worden gebracht, niet alleen met ons ras en ons geslacht maar ook met onze persoonlijkheid, dit volgens een in de juli-editie gepubliceerde studie in een exemplaar van de Brain, Behaviour and Immunity. Een steeds groter gebied van de medische wetenschap onderzoekt de verbinding tussen lichaam en geest en hoe de persoonlijkheid en stress bijdraagt aan ziekte in het ouderwordende lichaam.

Blootstelling op lange termijn aan hormonen uit de hersenen die vrijkomen bij stress vragen bijvoorbeeld hun tol aan de organen. De recente studie toonde aan dat extraverte mensen en met name diegene die met een hoge dispositionele activiteit of betrokkenheid in het leven een aanzienlijk lager niveau van het ontstekingsverhogende chemische stof interleukin 6 hebben.

Mijn Commentaar: Een vriendelijke innerlijke handeling “van jezelf naar anderen” stelt het lichaam in staat om schadelijke fysieke, psychische, emotionele en spirituele symptomen los te laten. Het strekt tot voordeel om te geven en lief te hebben.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Ware Liefde Is De Vervulling Van Het Verlangen Van De Ander
Laitman.nl Artikel: Voldoening Van Verlangens Brengt Geen Voldoening In Het Leven

Engelstalig:
Laitman.com Post: Let Us Open The Faucet Of Love For Each Other
Kabbalah for the Student: Society as a Condition For Attaining Spirituality – “Love of Friends”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed