Een Gids Voor Succes In De Nieuwe Wereld

electEen vraag die ik gekregen heb: Is het genoeg voor iedereen om te begrijpen dat hun persoonlijke ego globaal is geworden, of moeten ze weten dat dit proces een doel heeft?

Mijn Antwoord: Het doel van iedereen is om een goed leven te hebben, en niets anders. Net zoals mensen in het verleden wilden slagen, willen ze dat nu ook. Dit is volkomen normaal. We moeten alleen iedereen leren hoe te slagen. We willen ze een gids voor succes in de nieuwe wereld geven!

Eerst moeten we uitleggen dat deze toestand volkomen nieuw is. Je ziet dat niemand een oplossing heeft. Zijn de mensen echt zo stom? Nee, ze zijn niet dom. Het is alleen dat er een nieuwe, onbekende wet geopenbaard werd. Maar als iedereen deze wet eenmaal begrijpt, zullen ze zeggen: “Maar wat moeten we doen? We weten niet wat we moeten doen.”.

Voor nu aanvaarden de mensen deze wet niet. Maar als iedereen eenmaal een aantal slagen van het lot gehad heeft, zullen ze het accepteren. Ze zullen beginnen te luisteren naar het uitleg, om een uitweg te vinden uit de hopeloosheid, en ze zullen voor begeleiding vragen. En dit is wanneer je ze de methode moet geven en ze moet leren hoe zich met andere mensen te verbinden en met de omgeving, op een manier waarop met iedereen rekening gehouden zal worden.

We zeggen tegen mensen niet dat ze onmiddellijk absolute liefde voor elkaar zouden moeten voelen. Aan het begin is simpelweg rekening houden met anderen voldoende. We zitten ten slotte in één dezelfde boot, en zitten onder de invloed van één gemeenschappelijke krachten en één gemeenschappelijke Natuur. Dus hoe kunnen we onze houding ten aanzien van de mensen om ons heen veranderen? We kunnen er liederen over zingen, erover praten op de radio, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, we kunnen er in de kranten over schrijven en er over discussiëren. En we zullen dit niet doen opdat iemand ervan zal profiteren, maar omdat we simpelweg anders niet zullen overleven.

We moeten veranderen en gelijk worden aan de Natuur. Op dit moment verspreiden de angst om je werk kwijt te raken en arm te worden zich over de hele wereld. Laten we dus ook iets anders de wereld rondgaan: het idee dat we nu in een nieuwe toestand zitten, en we nieuwe relaties nodig hebben om er mee om te gaan.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: We Komen Steeds Dichterbij De Wet Van De Universele Verbinding
Laitman.nl Artikel: De Natuur Heeft Een Nieuwe Voorwaarde Ingesteld Om Ons Goed Te Voelen
Laitman.nl Artikel: De Mensheid Gaat Een Nieuw Stadium In
Laitman.nl Artikel: De Wereld Zal Nooit Meer Hetzelfde Zijn

Engelstalig:
Baal HaSulam Article: “The Arvut (Mutual Guarantee)”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed